Tekirdağ’da 6 yıl önce kaybolan 19 yaşındaki Meral Y. ile arkadaşı 17 yaşındaki Nefise Kıran'ın cinayet şüphelisi olarak Meral Y.'nin amcasının oğlu gözaltına alındı. Cinayetin işlendiği bağ evinde kendini asmaya kalkan şüpheliye, cinayetten 6 ay sonra şizofreni teşhisi konulduğu kaydedildi.

Tekirdağ’da 6 yıl önce kaybolan 19 yaşındaki Meral Y. ile arkadaşı 17 yaşındaki Nefise Kıran'ın cinayet kurbanı olduğunu düşünen Tekirdağ Emniyeti Asayiş Şube dedektifleri, kayıp kızlar dosyasını tozlu raflardan indirdi. Yeniden ailelerin ifadelerini alan polisler, kızların kullandığı cep telefonlarına ulaştı fakat telefonların kızların kaybolmasından bir ay önce kapandığını belirledi. Kızların 2007 yılında sıklıkla konuştuğu telefon numaralarının peşine düşen dedektifler, 2 kızın erkek arkadaşları T.E. ve U.O.'ya ulaştı. İncelemeyi derinleştiren polis, kızların erkek arkadaşları üzerine kayıtlı numaraları kullandığını belirledi.

14 Haziran 2007 tarihinde Tekirdağ Beyazköy mevkiinde telefonlardan gelen sinyalin kesildiğini belirleyen ekipler, bu bölgede aramalarını yoğunlaştırdı. Sinyalin en son kesildiği yerin Meral Y.'nin dedesine ait bir bağ evi olduğunu belirleyen polis ekipleri, kepçeyle deniz kenarında ve bağ evinin çevresinde arama yaptı. Polis ekipleri, kızların kemiklerini iskeleye gömülü olarak buldu.

ZANLIYI TELEFONU ELE VERDİ

Cinayet zanlısını belirlemek için çalışma başlatan polis ekipleri, kızların öldüğü tarihte baz istasyonuna yansıyan cep telefonlarının sahiplerini araştırmaya başladı. Polisin incelemesinde kızların sinyallerinin kesildiği esnada Meral Y.'nin amcasının oğlu G.Y.'nin (28) cep telefonu sinyalinin aynı bölgeden geldiği belirlendi. G.Y.'nin kızların telefon sinyallerinin kesilmesinin 5 saat sonra bölgeden ayrıldığı belirlendi. Baz istasyonu verilerine göre, G.Y.'nin sık sık bağ evine gittiği saptandı.

Polis; G.Y., kızların erkek arkadaşı T.E. ve U.O. ve kızların diğer arkadaşları B.Ç. ve S.A. olmak üzere 5 kişiyi gözaltına aldı.

ZANLI İNTİHARA KALKIŞMIŞ

Öte yandan, cinayet şüphelisi G.Y.'nin kısa bir süre önce bağ evinin bahçesindeki ağaca kendini asarak intihar etmek istediği, dalın kırılması nedeniyle intihardan vazgeçtiği öğrenildi.

Bu arada polis ekipleri 2 kız arkadaş cinayeti ile ilgili ilginç bir ayrıntıya ulaştı. Cinayetten sonra hal ve tavırlarında değişiklik olan G.Y.'nin ailesi tarafından doktora götürüldüğü ve cinayetten 6 ay sonra şahsa şizofreni teşhisi konulduğu öğrenildi. Şahsın 6 yıl önce rapor alarak Van’daki vatani görevini geri hizmette yaptığı bildirildi.

Öte yandan, Nefise Kıran’ın erkek arkadaşı T.E.’nin, poliste verdiği ifadede G.Y.'nin 2 kızı kayboldukları gün bağ evine arabası ile götürdüğünü söylediği öğrenildi. T.E. ifadesinde, “G.Y. Nefise ile Meral’i eve anahtar almak için arabasıyla götürdü. Kızlar benim yanımdaydı. Ben Tekirdağ şehir merkezinde kızları G.Y.'ye teslim ettim” dedi.