Beşiktaş'ta kucaklarında çocuklarıyla geldikleri kuyumcuya sahte altın satan çift daha sonra kayıplara karıştı. Dolandırıcı çift, işyeri sahibine el sallayıp giderken güvenlik kamerasına yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saatlerinde Beşiktaş Köyiçi Sokak'ta meydana geldi. Kuyumcuya kucaklarında çocukla gelen bir çift, işyeri sahibi Erol Furtun’a bir kolye göstererek satmak istediklerini söyledi. Furtun, altını kontrol ettikten sonra alabileceğini söyledi. Furtun daha sonra altını alarak test için atölyeye gitti. Altını test eden kuyumcu daha sonra dükkana gelerek altının gerçek olduğunu, 3 bin lira edeceğini söyledi. Bu sırada eşine dönen adam, “Biraz isteksizsin, satmayalım mı?" dedi. Kadın da “Tamam” deyince şahıs altını cebine koydu. Tam dükkandan ayrılacakken erkek şüpheli tekrar elini cebine sokarak, kolyeyi çıkardı. Kolyeyi satmayı kabul ettiğini söyleyerek altının parasıyla kuyumcudan altın yüzük, küpe ve 900 lira aldı. Şahıslar kuyumcuya el sallayarak kayıplara karıştı. Kuyumcu ise 20 dakika sonra altını eline alıp tekrar kontrol ettiğinde altının ilk gösterdiği kolyenin birebir aynısı ancak sahte olduğunu anladı. Yaşadığı olay karşısında şaşkına dönen kuyumcu Erol Fortun, “Meğer cebinde aynı modelin sahtesi varmış. İlk defa böyle bir şey görüyorum. 3 bin liram gitti” dedi.

Güvenlik kamera görüntülerinde ise şahısların dükkana gelişi ve çıkarken kuyumcuya el salladıkları görülüyor. Olayla ilgili inceleme başlatan polis sahte kolyeyi satan çiftin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.