Bursa’da ev sahibiyle kiracısı mahkemelik olduğu için kilitli olan binada mahsur kalan yavru kedi, 3 gün mahsur kaldığı yerden mahkeme kararıyla içeri girilerek kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre Yeşil semtinde kullanılmayan ve kapısı kilitli olan sanat galerisine giren küçük kedi, binada mahsur kaldı. Miyavlama sesi üzerine vatandaşların haber verdiği itfaiye ve polis ekipleri, minik kediyi kurtarmak için seferber oldu ancak mahkemelik olan binaya giremeyen itfaiye ekipleri polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polis, nöbetçi savcının talimatıyla eve girmek için izin aldı. Bunun üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, 2. katın camına merdiven dayayarak binaya girdi. İtfaiye eri tarafından bitkin halde bulunan yavru kedi veteriner filesi ile yakalandı.

Esnaf ve vatandaşlar, 3 gündür feryatlarını duydukları kedinin kurtarılmasının ardından büyük mutluluk yaşadı.

Esnaf Hüseyin Berksun, “Evin çatısında problem olduğundan dolayı yavru kedi oradan içeri düşmüş. Evin içinden 3 gündür kedi sesleri geliyordu. Mahsur kalan kediye biz kırık camdan su ve süt vermeye çalıştık. Sesleri duyduktan sonra emniyete ve itfaiyeye haber verdik” dedi.