Maltepe’de kaybolduktan 10 gün sonra kardeşinin evinde ölü olarak bulunan gencin katil zanlısı yabancı uyruklu bir kadın çıktı. Gözaltına alınan kadın zanlı, genci uygunsuz fotoğraflarıyla kendisine şantaj yaptığı için öldürdüğünü iddia etti.

Geçtiğimiz hafta Küçükyalı Altıntepe Mahallesi Değirmenyolu Caddesi üzerindeki bir apartmanın giriş katından kötü kokular gelmesi üzerine çevre sakinleri polis ekiplerine haber vermişti. Çilingir yardımıyla daireye giren polis ekipleri evde, kendisinden 10 gündür haber alınamayan Kadir Tahtacı’nın (30) cansız bedenine ulaşılmıştı. Tahtacı’nın cansız bedeninin bulunduğu dairenin ise şehir dışında bulunan kardeşine ait olduğu belirlenmişti.

Cesedin bulunmasının ardından Maltepe Asayiş Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısının bulunması için çalışma başlattı. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmayla Mahri Temal Gotureva isimli yabancı uyruklu kadın, Ümraniye’de bulunan adresinde gözaltına alındı. Sorguya alınan katil zanlısı Gotureva, cinayeti bir erkek arkadaşı ile birlikte işlediklerini itiraf etti. İlk ifadesinde Kadir Tahtacı’nın uygunsuz fotoğraflarını cep telefonunda bulundurduğunu iddia eden katil zanlısı, Tahtacı’nın fotoğraflarını internette yaymakla kendisini tehdit ettiğini iddia etti.

Asayiş Büro Amirliği’ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen katil zanlısı Gotureva, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis ekipleri Gotureva’nın ifadeleri doğrultusunda suç ortağı erkek şahsı yakalamak için çalışma başlattı.