Silivri’de okuldan çıkan öğrencilerin arasına dalan otomobil dehşet saçtı. Ele ele eve giden iki kardeşten biri hayatını kaybederken, 1’inci sınıfa giden kardeşi ve iki öğretmeni ise yaralandı.

Kaza dün saat 16.00 sıralarında Celaliye Mehmet Akif Ersoy İlkokulu civarında meydana geldi. İddiaya göre, 34 AY 7956 plakalı otomobilin sürücüsü M.K., tali yoldan okulun bulunduğu caddeye çıktığı esnada direksiyon hakimiyetini kaybetti. Hızlı bir şekilde caddeye girdiği iddia edilen otomobil, okuldan çıkan öğrencilerin arasına daldı. Aracın çarptığı 5. sınıf öğrencisi Berfin Özkaya (10) olay yerinde hayatını kaybederken, 1. sınıfa giden kardeşi Havin Özkaya (6) ile öğretmenler Buket Tüfek ve Aysun Kaya ise yaralandı.

Kazada ölen küçük kızdan geriye, olay yerinde bulunan çanta ve ayakkabıları kaldı. Kazanın ardından Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Olay yerine çağrılan ambulanslarla Silivri Devlet Hastanesi ve çevredeki özel hastanelere kaldırılan yaralı öğrenci ve öğretmenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Öte yandan kazanın ardından kaçan sürücü M.K.’nın ise ilerleyen saatlerde polise teslim olduğu öğrenildi.