Günlük 40 ila 60 lira arasında yevmiye alarak çalışan mevsimlik işçiler, tarla sahipleri tarafından ya traktör ya da kamyonet kasalarında ilkel yollarla taşınıyor.

Vasıfsız işçilerin ekmek kapısı olan tarlalar, bazen ilginç görüntülere sahne oluyor. Kamyonet ve kamyon kasalarında toplu bir şekilde çalışmaya giden mevsimlik işçiler, adeta ölüme de meydan okuyor. Günlük 40 ila 60 lira arasında yevmiye alarak çalışan bu işçiler, tarla sahipleri tarafından ya traktör ya da kamyonet kasalarında taşınıyor. İşçilerin bu şekilde taşınması, kazaya da davetiye çıkarıyor.

AĞIR CEZALAR VAR

Uygunsuz koşullarda mevsimlik işçilerini taşıyan araç sürücülerine Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince cezalar yağdırılırken, ekiplerden kaçmak için ilçenin ana arterleri dışında ara sokaklar kullanılarak, çalıştıkları tarlanın yolunu tutuyorlar. İzmir-Aydın karayolunda bu insanlık ayıbına dur demek için, işveren konumundaki çiftçilerin, çalıştırdıkları mevsimlik işçileri traktör ya da kamyonet kasalarında taşımak yerine özel servis araçlarını kullanması gerekiyor.

Trafikte seyir halindeki diğer sürücüler ise konuyla ilgili olarak, “İşçiler böyle taşınır mı? Kamyon ya da kamyonet kasalarına tıka basa doldurularak taşınan bu işçilerin hayatları adeta yok sayılıyor. Yetkililerin bu konuya çözüm bulması gerekir” dedi.