Pendik’te dur ihtarına uymayan ve polisle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Cafer Turgud’un yakınları, olay yerinde yapılan protesto ve anma programının ardından eylemi takip eden polis aracına saldırdı.

Pendik'te çalıntı otomobille polisten kaçmaya çalıştığı iddia edilen 2 kişi ile polis arasında silahlı çatışma yaşanmıştı. Çatışmada kaçan otomobilde bulunan 1 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi de hafif yaralanmıştı. Çatışmada hayatını kaybeden Cafer Turgud’un kardeşleri ve yakınları, Pendik’te olayın meydana geldiği yerde basın açıklaması yapmak için toplandı. Bu sırada polis araçlarını fark eden ölen gencin yakınları, bir anda sivil polis aracına saldırmaya başladı. Otomobildeki sivil ekipler, atılan parke taşları ve tekmelere maruz kalmamak için aracı terk etmek zorunda kaldı.

Grup, daha sonra Cafer Turgud’un vurulduğu yerde basın açıklaması yaptı. Çevik kuvvet ekipleri ve diğer kolluk kuvvetleri açıklamayı uzaktan takip ederek, olayların büyümesine engel oldu. Basın açıklamasının ardından polis aracına saldıran şüpheliler, Yenişehir Polis Merkezi’ne götürüldü.