Balıkesir'de bunalıma girerek intihar eden hemşire, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hastane morgu önünde düzenlenen cenaze töreninde, hemşirenin ailesi ve mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde ebe hemşire olarak görev yapan 39 yaşındaki Rahşan Bakan, uzun süredir yaşadığı psikolojik bunalım sebebiyle tedavi görürken bileklerini keserek intihara kalkışmıştı. Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ndeki klinik tedavisinin ardından Balıkesir'e getirilen hemşire Rahşan Bakan, görev yaptığı Atatürk Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. 20 gündür gördüğü tedavi sırasında akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliği teşhisi konulan hemşire, dün gece hayatını kaybetti.

Acı haber hemşirenin ailesini ve mesai arkadaşlarını yasa boğdu. Bakan için bugün Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Tabutunun başına bir buket çiçek konulan Rahşan hemşirenin cenazesine; Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mustafa Alp Akoğlan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Servet Kocaöz, Balıkesir Halk Sağlığı Müdürü Hülya Ertür, Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Çetin Duran, mesai arkadaşları ile hastane personeli katıldı. Morg önündeki cenaze töreninde, Rahşan Bakan'ın annesi ve yakınları gözyaşı döktü.

Hastane yöneticisi Çetin Duran ve doktorlar tarafından taşınan Rahşan hemşirenin cenazesi, hastaneye ait cenaze nakil aracıyla Bigadiç ilçesine bağlı Akyar köyüne götürülerek toprağa verildi.

Personellerini kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını belirten Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi yöneticisi Çetin Duran, "Acımız büyük. Personelimiz Rahşan hanımın birtakım psikiyatri problemleri vardı. Daha önce hem hastanemizde hem çeşitli illerde dönem dönem hastanede yatmıştı. 1 buçuk ay önce çok ciddi bir atak geçirdi. O dönemde bizde yattıktan sora Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yattı. En son bize geldiği dönemde akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetersizliği gelişti. Bizim yoğun bakımımızda 20 gün yataklı tedavi gördü. Çok ciddi, ağır bir tablosu vardı, bu 20 günde tedaviye cevap alamadık ve değerli çalışanımızı dün kaybettik. Tüm sağlık camiamızın ve hastanemizin başı sağ olsun" diye konuştu.