Sosyal medyada tanıştığı kadınları dolandırdığı tespit edilen bir şüpheli suçüstü yakalandı. Kadınları önce kendine aşık eden, sonra da dolandıran cezaevi firarisi şüpheli, Balıkesir'den Sivas'a bir kadınla tanışmak için gidince yakayı ele verdi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, eşine az rastlanan şehirler arası dolandırıcılık olayını açığa çıkardı. Edinilen bilgiye göre şüpheli Nusret K., Balıkesir Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde Y.D. isimli bir erkeğin içinde 500 TL'ye yakın para olan cüzdanını çaldı. Güvenlik kamerasından kimliği tespit edilen şüphelinin dolandırıcılık suçundan Gebze Cezaevi'ne girdiği ancak bir süre önce firar ettiği belirlendi. Şüphelinin izine sosyal medyada rastlayan polis, 40'dan fazla sabıkası olan ve 3 ayrı suçtan araması bulunan Nusret K.'yi izlemeye aldı.

Balıkesir polisinin çalıntı cep telefonu hattı kullandığını tespit ettiği Nusret K.'nin internette kullandığı Yiğit kod adı ile Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde G.M. isimli kadınla irtibat kurduğu ve sosyal medya üzerinden yaptığı görüşmeler sonrasında buluştuğu belirlendi. Polis ekipleri, mağdur kadını iş yerinde bilgilendirdikten sonra harekete geçti. Ekipler, şüpheliyi yakalamak için eve gittiklerinde, Nusret K.'nın evdeki cep telefonu ve bazı elektronik aletleri de alarak kaçtığı tespit edildi.

Sosyal medyada sarf ettiği romantik kelimeler ve paylaşımlar ile kadınların dikkatini çeken Nusret K., daha sonra Sivas'ta bulunan bir kadınla irtibat kurdu. Şüpheli Sivas'a kadının evine gitti. Sivas Emniyet Müdürlüğünü dolandırıcılık konusunda bilgilendiren Balıkesir polisi, eve yapılan baskınla şüpheliyi gözaltına aldırdı. Polisteki sorgusunun ardından adli makamlara çıkarılan Nusret K., tutuklanarak Sivas Cezaevi'ne konuldu.