Bayrampaşa’da şehirlerarası yolcu otobüsü ile hafriyat kamyonunun çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Otobüsteki görevli muavinin feci şekilde yaşamını yitirdiği kazada yolcular büyük panik yaşadı.

Kaza, Bayrampaşa Otogar bağlantı yolu üzerinde saat 11.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Trakya seferine gitmek üzere Harem Otogar'ından yola çıkan 59 KF 391 plakalı yolcu otobüsü, Bayrampaşa-Otogar bağlantısı üzerinde dönüş yasağı bulunmasına rağmen karşı şeride girmek için geri geriye gitmeye çalışan 34 UA 1183 plakalı hafriyat kamyonuna arkadan çarptı. Kaza sonucu otobüs firmasında muavinlik yapna 24 yaşındaki Bayram Ünal aracın ön camı ile koltuk arasında sıkıştı. Ünal olay yerinde hayatını kaybederken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ünal’ın cesedi itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden alınarak yol kenarına kondu.

Kazada hayatını kaybeden Bayram Ünal’ın başka bir sefere gitmek üzere Alibeyköy’deki otobüs terminalinden alındığı öğrenildi. Ünal’ın ölmesi mesai arkadaşlarını gözyaşlarına boğdu.

YOLCULAR KAZANIN ETKİSİYLE ADETA ŞOKA GİRDİ

Kaza esnasında otobüste bulunan yaklaşık 20 yolcu kazanın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Yakınlarını arayan yolcular kazayı haber vererek yakınlarının merakta kalmamasını istedi. Yolcular kaza esnasında büyük panik yaşadıklarını ve kazanın bir anda olduğunu ifade ettiler.

Otobüsteki görevliler ise hafriyat kamyonunun aniden durduğunu ve fren yaptığını iddia etti.

GÖRGÜ TANIKLARI KAMYONUN HATALI OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Olay yerinde kazaya tanık olan bir ticari taksi sürücüsü kanın nasıl meydana geldiğini anlattı. Sürücü, “Otobüste kamyonda normal gidiyordu. Kamyon bir anda durdu ve birden geri gelerek iki yol arasındaki açıktan karşı şeride girmek istedi. Kaza bu esnada oldu. Hafriyat kamyonu suçluydu” dedi.

Kaza nedeniyle otogar istikametindeki trafik akışı yaklaşık 1,5 saat tek şeritten verildi. Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.