Elazığ’da Suriyelilerin kaldığı 2 katlı evin duvarı çöktü.

Edinilen bilgilere göre, Olgunlar Mahallesi Şehit Çavuş Zabit Özdemir Sokak’ta dün gece saat 22.30 sıralarında meydana gelen olayda alt katında Suriyeli bir ailenin kaldığı 2 katlı binanın dış duvarı çöktü. Yıkılmanın etkisiyle evlerinden çıkan Suriyeli aile, büyük panik yaşadı. Aylık 200 lira kira ödeyerek yaşadıkları evin duvarlarının da çökmek üzere olduğunu ifade eden Ahmet İbrahim adlı Suriyeli vatandaş, yetkililerden yardım istedi. Can güvenliği olmayan bu evde yaşamak zorunda olduğunu kaydeden İbrahim, “6 çocuğum ve eşimle birlikte burada yaşıyoruz. Ülkemizde yaşanan iç savaştan kaçarak buraya sığındık. Ailemle birlikte burada rahat bir şekilde yaşamak istiyorum ancak şartlar gerçekten çok zor. Yetkililerin bize yardım etmesini bekliyoruz. Oturduğumuz evin neredeyse tüm duvarları çatlak ve ev yıkılmak üzere. Eşim de babasının rahatsızlığı dolayısıyla evde değil. Çocuklarıma ben bakıyorum. Korkuyla yaşadığımız bu evde dün gece duvar da çökünce korkumuz daha arttı. Gidecek yerimiz yok. Evlerimize dönemiyoruz. Umarım yetkililer bizlere gereken yardımı yapar” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ TEDİRGİN

Olgunlar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlardan Ercan Açıl da çökmek üzere olan 2 katlı evin mahallede oynayan çocuklar için büyük tehlike arz ettiğini belirterek, “Ev tamamen yıkılmak üzere olduğu için çocuklarımızı buraya göndermiyoruz. Ama sokak dar olduğu için çocuklar yine de buraya geliyor. Eğer olay gündüz yaşansaydı faciayla sonuçlanabilirdi. Duvarın yıkılmasının ardından evin yıkılma ihtimali daha da arttı. Bu evin acilen yıkılması gerekiyor. Aksi takdirde can kaybıyla sonuçlanabilecek vahim olaylar yaşanabilir” diye konuştu.

BÖLGEDE İKİNCİ ÇÖKME OLAYI

Elazığ’da bulunan Olgunlar ve Sürsürü mahalleleri kerpiç evlerin sayısının çok olduğu mahalleler arasında yer alıyor. Çoğu evin yıkılmak üzere olduğu Sürsürü Mahallesi’nde de geçtiğimiz yıl Ekim ayında bir duvar çökmüş ve o sırada yolda oynayan iki çocuk enkazın altına kalarak hayatlarını kaybetmişti.