Eski Başbakan Tansu Çiller’e ait Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki ünlü Pelister Çiftliği soyuldu. Tansu Çiller uyuduğu sırada odasına giren hırsızlar, para ve ziynet eşyalarını alıp kaçtı.

Edinilen bilgiye göre, önceki gece eski Başbakanlardan Tansu Çiller’e ait Kuşadası Kirazlı Mahallesi yolu üzerindeki ünlü Pelister Çiftliği’ne silahlı hırsızlar girdi. Olay sırasında çiftlikte bulunan Tansu Çiller’in ve korumalarının uyumasından faydalanan hırsızlar, çiftliğin arka bölümündeki duvardan atlayarak, Çiller’in uyuduğu odaya kadar girdi. Çiftlikte oğlu Mert Çiller ile kalan Tansu Çiller’in sabah İstanbul’a döneceği için çanta ve valizlerinin odasında olduğu, hırsızların da çantadaki 5 bin 500 dolar nakit para ile piyasa değeri yaklaşık 150 bin lira olan ziynet eşyalarını alıp kaçtığı öğrenildi. Polis olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatırken, olayın terör yanının bulunmadığı, silahlı kişilerin hırsızlık yapmak amacıyla Tansu Çiller’e ait çiftliğe gittiği öğrenildi.

Bu arada, Tansu Çiller ve kamuoyunda “Jaguarcı Zeki” olarak bilinen Zeki Küçükberber dahil olmak üzere birçok ünlü işadamının da çiftliğinin bulunduğu ve Çiftlikler Vadisi olarak bilinen Kuşadası Kirazlı yolu üzerindeki bölgede son 5 gün içerisinde 3 ayrı hırsızlık olayı meydana geldi. Turizmci Orhan Özbaş, işadamı Adnan Sarıdedeoğlu ve oğlu Aybars Sarıdedeoğlu’nun çiftliklerine hırsızlık amacıyla girildiği belirlendi. Tansu Çiller’e komşu olan turizmci Orhan Özbaş’ın çiftliğine giren 2 hırsızın bekçi ile karşılaşmasının ardından elinde tüfek bulunan bekçiye silahla ateş açtığı ve bekçinin ağır yaralandığı belirtildi. Hırsızlar tarafından ağır yaralanan bekçi M.S.’nin Söke Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

Bölgedeki çiftliklere yönelik hırsızlık olaylarının artması üzerine polis çevrede geniş çaplı güvenlik önlemleri alırken, eski Başbakan Tansu Çiller ve ünlü işadamlarının çiftliklerinin hiçbirinde iç güvenlik önlemi alınmadığı, çiftliklerde güvenlik kamerası bile bulunmadığı ortaya çıktı.