Bağcılar ve Esenler’de 20 günde 40 farklı noktada telefon kablolarını çalan hırsızlar, Telekom yetkililerini çileden çıkardı. 80 bin TL zarara neden olan hırsızlar, bir vatandaşın cep telefonuyla görüntülendi.

Bağcılar ve Esenler’de telefon kablolarını çalan hırsızlar, Telekom yetkililerini isyan ettirdi. 20 gün içerisinde Esenler ve Bağcılar’da 40 farklı noktada telefon kablolarını binaların alçak katlarından keserek çalan hırsız, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Gündüz vakti çevreye aldırmadan bir evin balkonundan geçen telefon kablosunu söken hırsızın kendisine tepki gösteren vatandaşları bıçakla tehdit ettiği öğrenildi. Olayın, vatandaşlar tarafından Esenler Bayrampaşa Telekom Müdürlüğü’ne haber verilmesi üzerine yetkililer, 100. Yıl Kemalpaşa Polis Merkezi’ne ve Atışalanı Polis Merkez Amirliği’ne suç duyurusunda bulundu.

“HIRSIZIN YAKALANMASINI İSTİYORUZ”

Bağcılar’da esnaflık yapan Barış Şeker, 8 ay içinde iki kere telefon kablolarının çalındığını belirterek, “Kablo hırsızlığı sürekli burada olan bir şey. Sadece biz değil bu semtte olan birçok kişi de mağdur. Çörek hastalarına internet üzerinden ekmek satıyoruz. Vatandaşlar bize internet ve telefon üzerinden ulaşıyor. 3 gündür biz ve hasta vatandaşlar mağduruz” dedi.

Evinin balkonundan kabloları kesen hırsızla yüz yüze geldiğini belirten Hatice Gökçe ise, “Odadaydım sesleri duydum mutfağa geçtim. Eşim de sesleri duyuyor ve hırsıza bağırmaya başlıyor. Hırsızın elinde büyük bir bıçak vardı. Biz eşimle bağırıyoruz inmiyor kabloyu kesiyor. Ben 'neden yapıyorsun bunu?' diye bağırdım. 'Kopmuş zaten ben de alıp gideceğim ne var bunda' dedi. Eşim geldi tepesinden suyu döktü suyu dökünce baya bir laf sayarak gitti” dedi.

Olayı polise bildirdiklerini dile getiren Gökçe, “İnternetimiz kesildi. 3 gün içinde tekrar yapıldı. İnsan can korkusu da yaşıyor o kadar arsızlar ki karşılaşırsak ne olur diye. Bir an önce yakalanmasını istiyoruz. 150 lira için o kabloları yakıyorlar, bakırını alıyorlar ama devlete verdikleri zarar milyarlarca” şeklinde konuştu.

PİŞKİN HIRSIZ, TELEKOM’U 80 BİN TL ZARARA UĞRATTI

Kurumun 80 bin TL’lik zarara uğratıldığını belirten Esenler Bayrampaşa Telekom Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu tür olaylar kamu hizmeti gören şirketimizi hizmet yönünden etkilemektedir. Kabloların kesilmesinden dolayı kabloların üzerinden iletişim hizmetinden yaralanan telefon ve internet müşterilerimiz mağdur olmakta, belirli sürelerde bu hizmetlerden faydalanamamaktadırlar.”