Beyoğlu’nda bir travestinin öldüğü, birinin de yaralandığı olayla ilgili gözaltına alınan 17 yaşındaki şüpheli adliyeye sevk edildi. Diğer şüphelinin ise emniyetteki sorgusu sürüyor.

Beyoğlu Kamer Hatun Mahallesi Daracık Sokak'taki bir apartmanda 22 Nisan gecesi yaşanan olayda, İsmail Öztürk (25) ve Mehmet Kaptuğ (45) adlı 2 travesti, 2 kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Göğsünden vurulan İsmail Öztürk hayatını kaybetmiş, Mehmet Kaptuğ ise yaralanmıştı. Olaydan sonra soruşturma başlatan polis, çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Görüntülerden şüphelilerin kimliğine ulaşan polis, H.T. (17) ve T.M.’yi (19) gözaltına aldı. Yaşı küçük olduğu için Üsküdar’daki Çocuk Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan H.T., ifade işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan T.M.’nin ise işlemleri devam ediyor.

Öte yandan, şüphelilerin, iki travestiyi hayat kadını sandıkları, travesti olduklarını öğrenince de paralarını geri istedikleri, bu sırada olayın gerçekleştiğini söyledikleri iddia edildi.