Büyükçekmece’nin Çakmaklı köyündeki boş arazide çıkan yangın çevredeki yerleşim birimlerini tehdit etti. Yangın havadan helikopter, karadan itfaiye desteğiyle güçlükle kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Büyükçekmece Çakmaklı Köyü’nde yer alan boş arazide saat 18.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangın arazideki otluk alanda kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine olay yerine Büyükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Bağcılar, Şişli, Bakırköy ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi.

VİLLALARDA PANİK YAŞANDI

Rüzgarın etkisiyle geniş araziye yayılan alevler çevredeki yerleşim birimlerini de tehdit etmeye başladı. Alevler kısa sürede arazi çevresindeki villaların sınırına kadar uzandı. Bunun üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, helikopterle havadan destek istedi. Talep üzerine havalanan yangın söndürme helikopteri havadan, itfaiye ekipleri ise karadan alevlere karşın ortak müdahale başlattı. Yangın yaklaşık 2 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları yapıldı.

Çevre sakinlerinden Ekrem Yılmaz, “Bir anda aşağı dere tarafından yanarak buralara kadar devam etti ve bir anda çevreye yayıldı” dedi.

Polis ve itfaiye ekipleri yapılan müdahalenin ardından inceleme çalışması başlattı.