Balıkesir’in Edremit ilçesinde alevlere teslim olan metruk binayı söndürürken yan duvarı çökertmeye çalışan itfaiye ekipleri, binanın tamamını çökertti. Kameralara yansıyan çökme anı sırasında basın mensupları zor anlar yaşadı.

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Gazicelal Mahallesi Gazi Caddesi 488. Sokakta bulunan metruk binada, akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kullanılmayan ve yıkılmak üzere olan binadan yükselen alevler, bir mahalle sakini tarafından amatör kamerayla da görüntülendi. Yaklaşık yarım saat süren söndürme çalışmaları sırasında, kerpiçten yapılmış olan binanın küçük bir kısmı yıkıldı. Tonlarca su sıkılan binanın zemininden çıkan alevler itfaiye ekiplerini zorladı. Çökme tehlikesi nedeniyle binaya giremeyen itfaiye ekipleri, bir hayat yardımıyla binanın yan duvarını çökertmek istedi.

Bağladıkları halatı çeken itfaiye ekipleri, binanın tamamını çökertti. Binanın çökme anı ise İHA muhabiri tarafından saniye saniye görüntülenirken, muhabir, enkaz altında kalmaktan son anda kurtuldu. Metruk bina, tamamen çöktükten sonra alevler de söndürüldü ve dakikalarca soğutma çalışmaları yapıldı. Mahalle sakinleri, bölgede çok sayıda yıkılmaya yüz tutmuş metruk bina bulunduğunu söyleyerek, bu binaların tehlike saçtığını, önlem alınması gerektiğini belirtti. Polis ekipleri, bina sahibinden bilgi alarak, yangınla ilgili soruşturma başlattı.