Zonguldak’ta bir apartmanın 4.katındaki daireye girerek içinde büyük miktarda değerli eşya ve para bulunduğu iddia edilen çelik kasayı çalan 4 şahıs polislerin sıkı takibi sonucu kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı 1050 evler mahallesindeki bir apartmanda meydana geldi.

5 katlı bir apartmandaki daireye giren S.K, H.K,G.K ve A.K isimli şahıslar, karşı dairedeki M.T’ ya ait daireye girerek evde bulunan çelik kasayı alarak kaçtı. İçinde büyük miktarda değerli eşya ve paranın olduğu iddia edilen çelik kasayla üzerine bir çarşaf sererek soba taşıdıkları süsü veren zanlılar taşıdıkları kasayı merak eden komşulara da “Biz soba taşıyoruz. Falan şahsa ait ‘ diyerek çelik kasayı araçlarına atarak kaçtılar. Bu arada zanlıların çelik kasayı taşırken gürültü yapmaları sonucu durumu fark eden apartman yönetici A.G pencereden baktığı sırada zanlıların kaçtığını fark etti. Zanlıların bindikleri aracın plakasını alan A.G ve apartman sakinleri durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen Alaplı Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Büro Amirliği ekipleri aracın plakasını alarak durumu diğer polis ekiplerine haber verdi. Zanlılar mobese kameraları ve teknik takip sonucu Alaplı Bölge Trafik İstasyonu mevkisinde kaçırdıkları ziynet ve paralar ile birlikte kıskıvrak yakalandı. Zanlılar Alaplı Emniyet Müdürlüğüne götürülerek gözaltına alınırken,

Zanlıların kaçırdıkları kasayı ise Kdz. Ereğli’ye bağlı Hamzafakıhlı köyünde bir yere attıkları tespit edilirken, kasa içindeki kıymetli evrakları da yakarak imha ettikleri belirtildi.

Zanlıların emniyetteki ifadelerinin sürdüğü ve ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Öte yandan çelik kasayı çaldıkların evin sahibi M.T olayı kısa sürede çözen polislere teşekkür ederek, “ Bugün Kdz. Ereğli’de olduğum zamanda apartmandaki birkaç eve girmişler. 4.kattaki evime de giren şahıslar evde bulunan 150 kiloluk çelik kasayı 4 kattan aşağıya kadar indirerek götürmüşler. Apartmandaki girdikleri evlerin çelik kapılarına zarar vermişler. Çelik kasanın içinde ziynet eşyası, para ve kıymetli evraklar vardı. Ben bu şahıslardan davacıyım. İnşallah hak ettikleri cezayı almalarını istiyorum. Bu vesile ben olayı kısa sürede çözen polis ekiplerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.