Üsküdar’da 6 şüpheli, kendilerini “Özel Harekât Polisi” olarak tanıtarak girdikleri iş yerini soydular. Şüpheliler, soygun yaptıkları dükkandan 500 bin TL değerinde çek, 70 bin TL ve 4 bin dolar nakit para alarak kayıplara karıştı.

Olay, Küplüce Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinde 02.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, siyah giyimli, maskeli, silahlı 6 şüpheli şahıs, kendilerini “Özel Harekât” olarak tanıtarak kapıyı çaldı. Gece iş yerinde kalan Hasan Aydoğan kapıyı açtığında 6 şüpheli, “uyuşturucu operasyonu yapıyoruz” dedi. İş yerine giren şüpheliler, Aydoğan’ı ellerini ve ayaklarını plastik kelepçeyle bağladı. Daha sonra şüpheliler iş yerinde bulunan 500 bin TL değerinde çek, 70 bin TL ve 4 bin dolar nakit parayı aldı. Sabaha doğru iş yerinden çıkan şüpheliler giderken Hasan Aydoğan’ın ellerini çözerken, güvenlik kamerası kayıtlarının bulunduğu cihazı da alarak kayıplara karıştı.

Elleri çözülen Hasan Aydoğan telefonla kuzenlerini arayarak durumu belirtti. İş yerine gelen kuzenleri, Aydoğan’ın ayaklarını çözerek polise ihbar etti. Soygunun gerçekleştiği yere gelen olay yere inceleme ekipleri çalışma yaptı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Gece iş yerinde kalan Hasan Aydoğan, “Ben burada çalışıyorum amcamın kendi şirketi. Bir anda ses geldi. Kedi sesi zannettim. Baktım kalabalık var. Kendi bıçağımı çıkardım. Bağırdım, 'kimsiniz' dedim. 'Aç kapıyı özel harekat polisiyiz' dediler. Kapıyı açtığımda zaten silahlı, maskeli 5-6 kişi üstüme atladı. Kelepçe taktılar, beni yatırdılar. Sabah çıkmalarına yakın dedim ki ‘gevşetin kolumu’ zaten kolum da böyle kızardı. Ben onlar gittikten sonra uyuyormuş gibi yaptım. Zorladım bileğimi açtım ama ayağımı açamadım. Şirket hattı ile kuzenimi aradım. Onlar geldiler, ayağımı açtılar. Hepsi simsiyah, maskeli, elleri de silahlıydı" dedi.