Balıkesir'de meydana gelen iki korkunç olay Psikiyatr Dr. Bekir Ceylan tarafından yorumlandı. Ceylan, sevgilisini öldürüp dişlerini hatıra olarak alan Adile Ç.'nin şizofreni hastası olduğunu iddia etti. Ceylan, hastanede eşini vuran polis memurunun ise 'paranoid şizofreni' olduğunu söyledi.

Balıkesir'de meydana gelen korkunç olayda Adile Ç. ismindeki kadın, yasak aşk yaşadığı Fikret Durak'ı öldürüp cesedini parçalamış ve maden ocağına gömmüştü. Polisin evde yaptığı aramalarda, Adile Ç.'nin Durak'ın dişlerini hatıra olarak aldığı tespit edilmişti.

Balıkesir'de görev yapan psikiyatri uzmanı Dr. Bekir Ceylan, Adile Ç.'nin ruh halini değerlendirdi. Ceylan, "Bunu özellikle bir bayanın yapması anormal bir durumdur. Bir cinayet işlemesi, parçalanması, halk arası deyimle akıl hastalığıdır. Onu tanıyanlar, 'Sessiz, içine kapanık' diyecektir. Doğrudur ama akıl hastalığı vardır. Düşünebiliyor musunuz, dişini çekmiş, hatıra olarak saklamış. Bu olay bile kendisinin akıl hastalığına sahip olduğunu gösterir. Bu hastalık depresyon falan değildir. Bu şizofrenidir" dedi.

Şizofreni hastalarının cezai durumu olmadığını kaydeden Ceylan, "Akıl hastanesine girer. Tedavi olur. Zaten orada sürekli izlenir. Deli raporu alıp da kurtulmak gibi bir şey yok, sürekli takip edilir" şeklinde konuştu.

"O POLİS GÖREV YAPAMAZ"

Balıkesir Devlet Hastanesi'nde meydana gelen diğer olayda, polis memuru E.Ç., yoğun bakımda çalışan hemşire eşi P.Ç.'yi tabanca ile vurmuştu. Halen yoğun bakımda ölüm kalım mücadelesi veren hemşirenin başından 2 kurşun çıkartılmıştı. Polis memurunun psikolojik durumunu değerlendiren Ceylan, o polisin normalde görev yapmaması gerektiğini kaydetti. Ceylan, kıskançlık sonucu yaşanan olayı şöyle değerlendirdi:

"Aşırı şüphe bir paranoid zemin oluşturur. Bu polisin içinde bulunduğu durum da hastalıktır. Kafasında çağrışım yaptıran birçok sebepleri vardır. Yapmış olduğu davranış doğrudan hasta olduğunun belirtisidir. Polis memuru paranoid şizofren hastasıdır. Bana göre polislik de yapamaz. Mesleği icabı da iş yerinde belirtiler vermiştir, amirleri ile de görüşmek lazım."