Fatih'te toplanan Özgür-Der üyesi bir grup, tutuklu Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılanmasını protesto etti.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyesi bir grup Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda toplanarak darbeciler tarafından tutuklanan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılanmasını protesto etti. Darbecileri protesto eden grup, Mısır bayrakları ve Mursi fotoğraflarını taşıyarak İhvan’a destek verdi. Eylemciler, "Darbeciler Mursi'yi yargılayamaz", "İslami hareket engellenemez", "Esir edilen Mursi değil Mısır halkının iradesidir" yazılı döviz açtı. Kadınlarında yoğun bir şekilde destek verdiği eylemde "Defol Sisi seninleyiz Mursi", "Mursi'ye selam direnişe devam" sloganları atıldı.

"Asıl yargılanması gereken Mursi değil, onu yargılamak isteyenlerdir" diyen Özgür-Der genel Başkanı Rıdvan Kaya, "Çünkü onlar darbe suçunu işleyerek insanlık tarihine geçecek büyük bir hukuksuzluğa imza atmışlardır. Mutlaka gün gelecek bu darbeciler hesap verecek. Mısır halkı Mursi’den yana, İslami hareketten yana tercih kullandığı için cezalandırılmaktadır. Darbeciler Mısır’da İslami hareketi sindirmeye çalışıyorlar. Ancak bunu daha önce yapmaya çalışanlar amaçlarına ulaşmadığı gibi darbeci Sisi de bu amacına ulaşamayacaktır. Sonunda kazanan İslami hareket olacaktır’’ ifadelerini kullandı.