Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi yazarlarından ve Yayın Danışma Kurulu üyesi Aslı Erdoğan, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından Özgür Gündem Gazetesi yazarı ve çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan yazar Aslı Erdoğan’ın sorgusu sona erdi. Savcılık, Aslı Erdoğan’ı, ifadesinin ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk etti. İstanbul 4’üncü Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde savunma yapan yazar Erdoğan, hakkındaki suçlamaları reddederek suçlamalara konu olan köşe yazılarının edebi ve sosyolojik olduğunu öne sürdü.
İfadesinde, farklı tarihlerde yazmış olduğu köşe yazılarına ilişkin sorulan soruları yanıtlayan Erdoğan, “Özgür Gündem gazetesinde köşe yazarlığı yapıyorum. Aynı zamanda gazetenin künyesinde yayın danışma kurulu üyesi olarak gösterilmekteyim. Yayın dayanışma kurulu tamamıyla sembolik bir kuruldur. Gazeteye yayın politikasıyla ilgili herhangi bir öneri, görüş, talimat, verme yetkisine sahip değildir. 2011 yılının Mart ya da Nisan ayında Özgür Gündem’de yazmaya başladım. Benim hiçbir terör örgütüyle hiçbir şekilde ilişkim yoktur” dedi.
Kararını açıklayan hakimlik, Aslı Erdoğan’ın “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmasına karar verdi.

GAZETE GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI
Geçtiğimiz günlerde İstanbul 8’inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından PKK terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesi ile geçici olarak kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’ne operasyon yapılmış, 22 kişi polise mukavemet ettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Şüpheliler savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

ŞÜPHELİLERİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Öte yandan Basın Bürosu Savcılığı tarafından Gazetenin yazar ve yönetim kadrosundan 9 isim hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Gözaltına alınan Genel Yayın Yönetmeni Bilir Kaya, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya’nın emniyetteki işlemleri ise devam ediyor. Hakkında yakalama emri bulunan gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni avukat Eren Keskin, Yayın Danışma Kurulu Üyeleri Ragıp Zarakolu, Filiz Koçali’yi arama çalışmaları ise sürüyor.
(İHA)