Darbe girişimi olduğu gece Fatih’te sela okunan camiyi basıp palayla din görevlisini yaralayan saldırgan, "Alkolün etkisiyle kendimi kaybettim, yaşadıklarımı hatırlamıyorum" dedi.
15 Temmuz gecesi gerçekleşen ve hain emellerine ulaşamayan darbe girişimi sonrası, Kocamustafapaşa Hacı Kadın Camii’nde sela okuyan din görevlisi Adem Tunaoğlu, cami içerisinde palalı bir kişi tarafından saldırıya uğramıştı. Saldırıda, o sırada camide bulunan Nihat A. isimli emekli polis de yaralanmıştı. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntüleri inceleyen polis, saldırganın kimliğini belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin dün Tekirdağ Çorlu’da düzenlediği operasyonda Zeki T. (45) gözaltına alınmıştı.
Yaralama, mukavemet ve konut dokunulmazlığı suçlarından kaydı bulunan zanlının sağlık kontrolü ve sorgu işlemleri tamamlandı. Alınan bilgiye göre, Zeki T. polisteki ifadesinde, "Alkol almıştım. Gece yaşanan kargaşa sırasında kendimi camide buldum. Alkolün etkisiyle kendimi kaybettim, yaşadıklarımı hatırlamıyorum. Neden böyle bir şey yaptığımı ben de bilmiyorum" dedi.
Emniyet binasından çıkarılırken soruları yanıtsız bırakan zanlı Zeki T., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
(İHA)