Erzurum Palandöken’de geçtiğimiz 09 Şubat 2014 tarihinde meydana gelen telesiyej arızası nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin yaklaşık 3 saat havada mahsur kalmaları ve ardından da halatlarla kurtarılmalarını haber yapan İHA ekibi, “Neden bunu haber yaptınız. Otelimize zarar verdiniz” gerekçesiyle özel güvenlikçilerin saldırısına uğrayarak darp edildi.

Erzurum Palandöken Dağında bulunan 5 yıldızlı Polat Renaissance Otelinde dün düzenlenen “Gülen Aile Buluşması” toplantısına giden gazeteciler, otelin özel güvenlikçilerinin saldırısına uğrayarak, darp edildi.

Polat Renaissance otelinde düzenlenecek olan toplantı için davet edilen İHA ekibinden Haber Müdürü Ahmet Akbuğa, Kameraman Mehmet Yılmaz ve Muhabir Özge Bozo, otelin girişinde özel güvenlik görevlileri tarafından “Siz nerenin gazetecisiniz?” denilerek durduruldu. Gazetecilerin “İHA ekibiyiz” cevabı üzerine özel güvenlikçiler, “Sizi içeri almayacağız. Neden telesiyejde mahsur kalanların haberini yaptınız. Bu haber otelimize zarar verdi” diyerek gazetecileri dışarı atmaya çalıştılar.

Bunun üzerine gazetecilerin duruma tepki göstererek, “Burada bizimde davetli olduğumuz basına yönelik toplantı var. Sizin bizi içeri almamanız basını engellemektir. Bizim sizin otelle herhangi bir işimiz yok. Toplantıya davet edildiğimiz için konumuz toplantıdır” demeleri üzerine bir anda öfkelenen özel güvenlikçiler argo tabirler kullanarak kameraman ve kadın muhabire saldırdılar. Bunun üzerine gazetecilerle özel güvenlikçiler arasında arbede yaşanırken, özel güvenlikçi terörü polis ve otel müşterilerinin araya girmesiyle son buldu.

Bu sırada bir özel güvenlikçinin kameramana ”Benim kaybedecek bir şeyim yok. Seni buraya gömerim” diyerek tehditler savurması da dikkat çekti.

Olayda telesiyejde mahsur kalanların haberini yaptıkları için engellenmeye çalışılan ve darp edilen gazeteciler, toplantıyı takip ettikten sonra otelden ayrıldılar.

Otelin güvenlikçilerinin şiddetini ve Genel Müdürünün tutumunu protesto eden Erzurum’daki diğer gazetecilerde basının haber alma hakkının engellenemeyeceğini belirterek, “Bu otele İHA alınmazsa biz de girmeyiz” diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Öte yandan, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nden de (DAGC) bir kınama açıklaması yapılarak, “İHA’da mesleklerini en güzel şekilde icra eden gazeteci arkadaşlarımıza yönelik yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Palandöken’de insanlar 3 saat havada asılı kalıp ciddi tehlike atlatmışsa bu bir haberdir. Gazetecilerde bunun haberini yapmaları en doğal haklarıdır. Basının haber hakkı engellenemez. Bu çirkin saldırı hepimize yönelik yapılmış saldırıdır. Şiddetle kınıyoruz” denildi.