Siirt’te anadilde eğitim konusunda eylem yapan sendika üyeleri ile eyleme izin vermeyen polis arasında gerginlik yaşandı.
Bahçelievler Mahallesi A.Gaffar Okan Caddesi’ndeki sendika binası önünde toplanan Eğitim Sen Siirt Şube üyeleri, Türkçe, Kürtçe ve Arapça "Yaşasın anadilde eğitim ve demokratik yaşam mücadelemiz" yazılı pankart açtı. Pankartla Güres Caddesi Kızılay binası önüne yürüyen grubu 10 metre ilerde durduran polis ekipleri, pankartla yürümenin yasal olmadığını, ısrar edilmesi durumunda gruba müdahale edileceği uyarısında bulundu. Sendika Şube Başkanı Serdar Batur ise, ilk kez böyle bir uygulamayla karşılaştıkları söyledi. Emniyet Müdür Yardımcısı Levent Sevinç ise, gruba, bu tür yürüyüş düzenlemenin izne tabi olduğunu, izin alınamadığı için müsaade etmeyeceklerini söyledi.
İHD Siirt Şube Başkanı Zana Aksu ise bu uygulamanın hak ihlali olduğunu iddia etmesi üzerine Emniyet Müdür Yardımcısı Sevinç, "Hak kullanmanın sınırı vardır. Sen her şeyi kendinde hak görsen hak ihlali olur. Bu toplu halde yürüyüştür, yasadışıdır. Gerekirse müdahale ederim. Pankartı kapatın, açıklamanızı yapın sonra da dağılın" dedi.
Çevik kuvvet eşliğinde Kızılay binası önüne gelen grup, burada HDP Siirt İl Başkanı Abdullah Çetin, DBP Siirt İl Başkanı Reşit Teymur, CHP Siirt İl Başkanı Nevaf Bilek’in de katılımıyla yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
(İHA)