Bursa’nın Mudanya ilçesinde, polise kayıp müracaatında bulunulan yaşlı bir adamın, kızı ve damadı tarafından yastıkla boğulduktan sonra baltayla parçalanıp dere yatağına atıldığı ortaya çıktı.

Yeni Mahalle’de oturan emekli Rıdvan Baskı’nın (78) 12 Haziran 2011 genel seçimlerden 3 gün sonra arkadaşları ve komşuları tarafından emniyete kaybolduğu bildirildi. Olayı araştıran Mudanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı. Baskı’nın öldürüldüğü ihtimali üzerinde duran polis aile fertlerini sorguladı. Baskı’nın kızı V.B., babasını öldürdüklerini itiraf etti. İkinci karısından ayrı yaşadığı bildirilen Rıdvan Baskı’nın seçim günü öldürülüp, cesedi parçalandıktan sonra Bozüyük’e yakın bir yerde dere yatağına atıldığı, 3 gün sonra da polise kayıp ihbarında bulunulduğu belirlendi. Maktulün kızı V.B. (44), damadı A.B. (47) ve torunu P.B. (18) gözaltına alındı.

V.B’nin, polise verdiği ifadede, bankada yüklü miktarda parası olan babasını para için yastıkla boğarak öldürdüğünü, eşinin de yardımıyla cesedi baltayla parçalayıp bavul ve torbalara koyduklarını, daha sonra Mudanya’dan kiraladıkları arabayla Bozüyük taraflarında bir dereye attıklarını anlattığı öğrenildi. V.B’nin, kızları P.B’nin o yıllarda 16 yaşında olduğunu ve olayla ilgisi olmadığını söylediği bildirildi.

Gözaltına alınan V.B., kocası A.B. ve çocukları P.B. ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Damat A.B’nin gösterdiği yerde yapılan aramalarda ceset bulunamadı. Cesedi arama çalışmaları halen devam ediyor.