Antalya’da inşaat işçisi 4 kişi, iddiaya göre paralarını alamadıkları için çaktıkları kalıpları sökmek istedi. Yıkılan kalıpların altında kalan 3 işçi yaralandı.
Olay, Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi 252 Sokak üzerindeki 4 katlı inşaatta saat 13.30’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 katlı inşaatın son katına gelen müteahhit firma, iddiaya göre son anda son katı yapmaktan vazgeçti. Bunun üzerine kalıpları yerleştiren ismi öğrenilemeyen biri Suriyeli işçi, Fatih Yeşiltaş ve baba-oğul olan Sami ile Sercan Aynacı kalıpları sökmeye karar verdi. Kalıpların söküldüğü sırada 3 işçi kalıpların altında kalarak yaralandı. Göçüğü çevredeki vatandaşlar polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekipleri inşaat üzerinde ilk müdahalesini yaptıkları inşaat işçilerini itfaiye merdiveni ile tek tek indirerek ambulansa aldı.
İtfaiye merdiveninden inen Sami Aynacı müteahhidin haklarını vermediğini iddia ederek, “Benim hakkımı vermedin Allah seni bildiği gibi yapsın. Kalıbı söküp malımızı kurtarmaya çalışıyorduk. Paramızı vermedi, betonu dökmedi ’para yok’ dedi. Ekmek teknemize el koymak istedi. Mal sahibiyle anlaşamadılar iş bize kaldı” dedi.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)