‘Paralel yapı’ iddialarına ilişkin İstanbul’da yapılan operasyonda tutuklanan komiser tahliye edildi.
Komiser Ramazan Bolat İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Paralel Yapı’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında eski Terörle Mücadele Şube müdürü Ömer Köse ile birlikte 15 Ağustos’ta ‘’özel hayatın gizliliğini ihlal etmek’’ suçundan tutuklanmıştı.
Metris Cezaevinde tutuklu bulunan komiser Ramazan Bolat ve iki diğer sanığın İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile aylık tutukluluk incelemesi yapıldı. SEGBİS sistemi ile yapıla duruşmada ifadesi alınan Bolat, kendisine delil gösterilmeden tutuklandığını iddia ederek tahliyesini talep etti.
Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Kürşat Durmuş ve Osman Özgür Açıkgöz’ün tutukluluk hallerinin devamına karar veren Hakim Hulusi Pur; Ramazan Bolat’ın “Tutuklu kalmasını makul ve orantılı olmadığı, bu aşamadan sonra mağduriyetine sebebiyet vereceği” kanaatiyle tahliye edilmesine karar verdi.
İstanbul merkezli yapılan operasyonlarda ‘yasadışı dinleme’ ve ‘ resmi belgede sahtecilik’ suçlarından toplamda 52 kişi tutuklanmıştı.
(İHA)