Mersin’de aralarında vali, emniyet mensupları, siyasetçi ve iş adamlarının da bulunduğu 123 kişinin yasa dışı yollarla dinlenmesi iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 emniyet mensubu adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, yasa dışı dinlemelerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 27 emniyet mensubuna yönelik, 28 Ekim sabahı eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında Mersin Emniyet Müdürlüğü eski istihbarat şube müdürlerinden Ali Çengelci ve Ali İhsan Kaya’nın da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 9’u, dün emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 18 emniyet mensubu ise, bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

DİNLEME MAĞDURU POLİSLERİN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI
Bu arada ’paralel yapı’ tarafından dinlenildiği ileri sürülen, dinleme mağduru 7 emniyet mensubunun avukatı Orhan Oğuz Çetinkaya, Mersin Adliyesi önünde konuyla ilgili açıklama yaptı. Üçü 1. sınıf 7 emniyet müdürünün avukatı olduğunu kaydeden Çetinkaya, "Bir süreden beri ülkemizde bir tiyatro oynanmaktadır. Sanki görevlerini yapan masum vatan evlatları mağdur ediliyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Oysa ki gerçek mağdurlar, gerçek dışı gerekçelerle ve uydurma suçlarla ilişkisi varmış gibi yasa dışı yollarla telefonları dinlenen, teknik araçlarla izlemeye alınan, özel hayatlarına müdahale edilen, hayali örgütlerle ilişkilendirilen, itibarlarına suikast yapılan, bunun sonucunda da mesleki gelecekleri ve hatta çocuklarının dahi gelecekleri karartılan müvekkillerimdir" dedi.
Şu anda soruşturması devam eden bu yapılanmanın, ülkenin, emniyet ve yargı öncelikli olmak üzere bütün birimlerine sızarak kedisinden olmayan bütün kişileri planlı ve organize bir şekilde etkisiz hale getirmek için savaş başlattığını ileri süren Çetinkaya, "Hepinizin bildiği gibi, emniyet teşkilatının en önemli şahsiyeti, emniyet istihbaratın duayeni kabul edilen Hanefi Avcı’yı, en çok mücadele ettiği sol örgüt mensubu gibi nasıl bertaraf ettikleri malumdur. Müvekkillerimi sahte gerekçelerle, hem de en çok duyarlı oldukları, mücadele ettikleri konularda dinlemişler, mesleki ve şahsi olarak yok etmek için ellerinden geleni yapmışlardır. Bu yapının hedefi, sadece müvekkillerim ya da bu memlekete büyük hizmetler etmiş ve kamuoyunun bildiği kişiler değildir. Cennet vatanımızda yaşayan ve kendilerinden olmayan herkes, bu yapı için bertaraf edilmesi gereken hedeftir" diye konuştu.
Mağdur edebiyatlarına kanılmamasını isteyen Çetinkaya şöyle devam etti:
"Mersin’de yakalanarak adalet önüne çıkarılanlar, neden uyuşturucu ile mücadele edeni uyuşturucu kaçakçısı, tefecilikle savaşanı tefeci, organize suç örgütleriyle savaşı organize suç örgütü mensubu gibi dinlediklerini açıklasınlar. Masum edebiyatı yapmak yerine neden toplumda ve mesleklerinde saygın ve başarılı insanları hukuk dışı yöntemlerle dinlediklerinin cevabını versinler."
(İHA)