Fatih’te, kendilerini bankacı olarak tanıtan zanlılar, normal cep telefonu numarasıyla kandıramadıkları bir kişiyi 444’lü bir numaradan arayarak 40 bin TL dolandırdı. Parayı çekmek için bankaya giden dolandırıcılar güven timleri tarafından yakalandı.

İddiaya göre, İsa G. (43) ve Adem G. (35) isimli zanlılar, Dilaver Y. isimli bir vatandaşı normal bir telefon hattından arayarak, “Şu an kredi kartınızdan iki bin TL çekilmektedir. Bu işlemi iptal etmek için internet şifreniz lazım” dedi. Zanlıların aradığı telefon numarasının normal bir hat olmasından şüphelenen Dilaver Y., şahıslara, “Madem bankadan arıyorsunuz, 444’lü numaradan arayın” diyerek telefonu kapattı. Bunun üzerine aynı şahsı başında 444 bulunan bir numaradan arayan zanlılar, Dilaver Y.’i ikna ederek, internet bankacılığı şifresini aldı. İddialara göre İsa G. ve Adem G., Dilaver Y.’ye ait aldıkları internet şifresi ile 40 bin TL parayı kendi hesaplarına aktardı.

Bu süre içerisinde hesabındaki para hareketlerini inceleyen Dilaver Y., hesabından para çekildiğinin farkına vararak banka yetkililerine haber verdi. Hesap hareketlerini araştıran banka yetkilileri, paranın aktarıldığı hesabı tespit edip zanlıların para çekmek için özel bir bankanın Bahçekapı şubesine geldiklerini belirterek durumu polise bildirdi. Bunun üzerine çevrede devriye gezen güven timleri, İsa G. ve Adem G. isimli zanlıları bankada yakaladı. Sirkeci Karakolu’na getirilen zanlılar, buradaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.