İzmir’in Konak ilçesinde bir markete giren 2 hırsız, yaklaşık 25 bin TL değerinde sigara çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anları ise güvenlik kamaralarına saniye saniye yansıdı.

Olay, sabah saatlerinde Piri Reis Mahallesi’nde bulunan bir markette gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 9 yıldır mahallede market işleten İsmet Polat (36), sabah markete geldiğinde kepenklerin açık olduğunu gördü. Markete giren Polat, sigara raflarını boş görünce durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri marketi ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ekipler hırsızların yakalanması için arama çalışmalarına başladı.

BİRİ GÖZETLERKEN DİĞERİ SİGARALARI ÇUVALLARA DOLDURUYOR

Hırsızlık anında eldiven takarak artlarında parmak izi bırakmayan hırsızlar güvenlik kameralarından kaçamadı. Görüntülerde 2 kişi oldukları öğrenilen hırsızlar önce çevreyi gözetledikten sonra kepenklerin kilidini kırıyor. Kepenkleri açan hırsızlardan biri daha sonra elindeki çuvallarla içeri girerken, diğer hırsız dışarıda kalarak çevreyi gözetliyor. Görüntülerde bir süre sonra içeri giren hırsızın çuvallarla birlikte çıktığı ve 2 hırsızın 3 çuval sigarayla uzaklaştığı görülüyor.

25 BİN TL DEĞERİNDE SİGARA ÇALMIŞLAR

Yaklaşık 9 senedir mahallede market işletmeciliği yapan 36 yaşındaki İsmet Polat, hırsızların sabah girdiğini söyledi. Sabah markete ekmek bırakmaya gelen fırıncının kendisini araması sonucu durumdan haberdar olduğunu söyleyen Polat, “Geldiğimde kilitler kırık ve kepenkler açık duruyordu. İçeri girdiğimde sigara raflarının boş olduğunu gördüm. Ardından durumu hemen polise bildirdim. Polis ekipleri gelip gerekli işlemi yaparak kamera kayıtlarını da aldı. Yaklaşık 25-30 bin TL değerinde sigara çalmışlar” dedi.

(Abdülaziz Baydilli - Halil Karahan/İHA)