Gaziantep’te 30 kişinin öldüğü terör saldırısının ardından oluşan hasar patlamanın şiddetini gözler önüne serdi. Patlamanın yaşandığı yerin yakınında bulunan madeni para ise akıllara, patlamanın şiddetini arttırmak için kullanılmış olma ihtimalini getirdi.
Gaziantep şehir merkezinde Siirtli bir ailenin sokakta yaptığı kına gecesine bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 30 kişi yaşamını yitirirken 94 kişi ise yaralandı. Korkunç saldırının şiddeti ise gün ağardıktan sonra ortaya çıktı. Bombalı saldırının gerçekleştirildiği Şahinbey Beybahçe Mahallesi 91007 no’lu sokakta evlerin harabeye dönmesi patlamanın ne kadar şiddetli olduğunu gözler önüne serdi.

"OLAYIN ŞOKUNU ATLATAMADILAR"
Olayın gerçekleştiği saatte evde dinlendiğini belirten mahalle sakinlerinden Hamza Kızılboğa “İşimiz bittikten sonra kardeşimle evin terasında dinleniyorduk. Aniden çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Nasıl gerçekleştiğine bir anlam veremedik ve hemen olay yerine geldik. Kan gövdeyi götürüyor. Bu saldırıları kim gerçekleştiriyorsa hepsi hain” dedi.
Öte yandan Gaziantep Dr. Arslan Devlet Hastanesi’ne getirilen cenazeler Gaziantep Adli Tıp Şube Müdürlüğü otopsi merkezine sevk edildi. Otopsilerin yapılmasının ardından cenazeler ailelere teslim edilecek. Zaman zaman ise ailelerin fenalık geçirdiği gözlemlendi.

MADENİ PARA DİKKAT ÇEKTİ
Öte yandan, patlamanın yaşandığı yerin yakınında bulunan madeni para akıllara, patlamanın şiddetini arttırmak için kullanılmış olma ihtimalini getirdi. Terör örgütü DAEŞ ve PKK’nın önceki saldırılarında, patlamanın şiddeti ve etrafa vereceği zararı arttırmak için demir bilye kullandıkları görülmüştü.
(İHA)