Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıların şiddeti, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kameraya yansıyan görüntülerde, belediye önündeki ilk patlamayı duyan vatandaşlar panik yaşayıp ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Bu patlamanın 5 dakika sonrasında ise PTT meydanındaki ikinci ve daha şiddetli olan diğer patlama meydana geliyor. Bu patlamada, bombaya 200 metre mesafedeki işyerinin camları kırılıyor ve işyeri kısa süreli sallantı geçiriyor. İşyerinin diğer bir kamerasında ise açılan bir kapı ve etrafa savrulan cam parçaları görünüyor.

REYHANLI ZANLILARI GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDI

Bu arada; Atatürk Bulvarı üzerindeki saldırıyı gerçekleştiren 2 kişi, bir başka işyerinin güvenlik kamerasına takıldı.

Reyhanlı’yı savaş alanına çeviren iki saldırıda 51 vatandaş hayatını kaybederken, yüzden fazla insan da yaralanmıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan 13 zanlı dün adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili güvenlik kameraları ortaya çıktı.

Güvenlik birimlerinin zanlılara ulaşmasında büyük fayda sağlayan görüntülerden birinde, zanlıların bomba yüklü araçlarla seyir halindeki görüntüleri yer alıyor. Bir diğer görüntüde ise aracı hedeflerine koyduktan sonra zanlıların bölgeden uzaklaşması yer alıyor.

Bu ve benzer tüm güvenlik kameralarını inceleyen güvenlik birimlerinin yaptığı çalışmaların ardından da olayın faillerine ulaşılıyor.

PATLAMANIN ARDINDAN YAŞANAN PANİK ANI

Öte yandan; belediyenin önünde meydana gelen ilk saldırının ardından Atatürk Caddesi üzerinden araçlarla ve yaya olarak bölgeye ulaşmaya çalışan vatandaşların yaşadığı panik bir cep telefonu tarafından kaydediliyor.

Görüntülerde, cep telefonuyla kayıt alan şahıs, belediye istikametine doğru koşan vatandaşları uyararak “ikinci patlama olabilir” diyor. Vatandaşlar ise kendilerini uyaran şahsı dinlemeyerek, yukarı doğru koşmaya devam ediyor. Bir dakika 30 saniye süren kaydın sonunda ise ikinci patlama yaşanarak, görüntüyü kaydeden şahıs yaralanıyor. Vatandaşta patlamanın etkisiyle kayıttan çıkıyor.