Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde Kapaklı Belediyesi’nin dere ıslah çalışması gerçekleştirdiği Atatürk Mahallesi Yuvam Konutları mevkiinde büyük bir gürültüyle patlayan doğalgaz borusu, bölge halkına korku dolu anlar yaşattı.

Olay, Kapaklı Belediyesi’nin dere ıslah çalışmaları yaptığı Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Koru Sokak’ta meydana geldi. Büyük bir gürültüyle patlayan doğalgaz borusu mahalle sakinlerinin paniğe kapılmasına neden oldu. Doğalgaz borusundan çıkan gazın hızla çevreye yayılması nedeniyle, bölgedeki evler tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken, GAZDAŞ, itfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde hazır bulundu.

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, itfaiye ekipleri ile birlikte apartmanlarda bulunan vatandaşları çevreye yayılan gazdan etkilenmemeleri için bölgeden uzaklaştırırken, yol her ihtimale karşı araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Olay yerine gelen GAZDAŞ yetkilileri bölgede doğalgazı keserek olası bir tehlikeyi önledi. Patlamanın yakınlarında ikamet eden vatandaşlar ise GAZDAŞ ekiplerinin çalışmalarını endişe dolu gözlerle izledi.

Mahalle sakinleri, patlamanın aşırı yağışlardan dolayı toprağın kayması sonucu meydana gelmiş olabileceğini kaydetti. Bu tip olayların kazalara sebebiyet vereceğini dile getiren mahalle sakinlerinden Dursun Bolat, “Bir ay içerisinde bu alanda doğalgaz borusu üçüncü kez patlıyor. Bir an önce buraya yetkililerin önlem alması gerekiyor. Büyük bir tedbirsizlik var. Yetkilileri mahalleli olarak göreve çağırıyoruz. Allah korusun yarın öbür gün büyük bir patlama olduğu zaman birinin canına bir şey gelirse bunun hesabını kim verecek” ifadelerini kullandı.