Fakat Vietnam vizesine hızlı ve sorunsuz şekilde sahip olmak isteyenler Vietnam vizesi en kolay nasıl alınır? Sorusunu sormaktadır. Vietnam vizesine başvuru şekli iki başlıkta oluşmaktadır.

  1. Şahsi başvuru

  2. Acente ile başvuru

Şahsi olarak Vietnam vizesi başvurusu yapılmaktadır. Fakat bu süreçte Vietnam’da bulunan bir turizm şirketi ile işbirliği yapmak gerekir. Buradan istenen belgelerin ve ücretin şahsi olarak temin edilmesi gerekir. Daha sonra işlemlere şahsi olarak devam edilmektedir.

Vietnam vize başvurusunda ikinci ve daha sağlıklı olan yol ise aracı kurum ile başvuru gerçekleştirmektir. Bu kurumlar konsolosluk tarafından yetkilendirilmektedir. Aracı kurumlar ile gerçekleştirilen işlemlerde Türkiye’de bulunmanıza dahi gerek yoktur. Mail ya da whatsapp yolu ile istenen belgelerin iletilmesi sağlanır. 

Vietnam Vizesinin Kolay Alınması

  Aracı kurum ya da acente ile alınacak olan Vietnam vizesi işlemlerinde pek çok avantaj bulunmaktadır.

  • Başvuru için sadece pasaport ve uçak bilet rezervasyon bilgilerini bildirmek yeterlidir.

  • Başvuru işlemleri acente tarafından gerçekleştirilir.

  • Vize alım işlemi tamamlanmadan ödeme yapmaya gerek yoktur.

  • Süreç içinde sorun ile karşılaşma olanağınız daha azdır.

  Şahsi olarak vize başvurusunda bulunanlar için süreç daha sorunlu ilerleyebilir. Vize onay yetkisi tamamen Vietnam konsolosluğu elinde bulunmaktadır. Bu bakımdan süreç içinde kurallara uygun başvuru gerçekleşmesi önemlidir.

Vietnamavize.com üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Ödemenizi de belgeniz çıktıktan sonra gerçekleştirebilirsiniz. 

Firma bilgileri :

Web : https://vietnamavize.com

Mail : [email protected]

Tel/Whatsapp : +90 541 210 20 20

Pasaport ilk sayfa görüntünüzü ve uçak bileti rezervasyonlarınızı mail ya da whatsapp aracılığıyla iletebilirsiniz.

Vietnam Vizesi İçin Gerekli Şartlar

  Vietnam vizesi başvurusu için gerekli şartlardan en önemlisi pasaport sahibi olmaktır. Pasaportu bulunan Türk vatandaşlar Vietnam vizesi için başvuru yapabilir. Başvuruda acente Vietnam göç idaresine vize başvurusunu gerçekleştirir. Ortalama 7- 15 iş günü sonrasında vize onay mektubu mail yolu ile acenteye gelecektir. Daha sonraki süreçte ise acente yine mail yolu ile başvuru onayı olan c1 belgesini size gönderecektir.

 C1 belgesi aslında Vietnam vizesi onay mektubudur. Bu mektubu aldıktan sonra büyük oranda vize alım işlemi tamamlanmıştır. Belge ile beraber havaalanında vizenizi pasaporta işletme işlemi gerçekleştirilmektedir.

Vietnam Vizesi İle En Fazla Ne Kadar Kalınır?

  Vietnam Türk vatandaşları için en fazla 25 gün kalış süreli vize vermektedir. Kalış süresi ülke içindeyken uzatılmamaktadır. Yani 25 günlük kalış süresi tamamlandığında ülkeden ayrılmanız gerekir. Daha fazla kalış süresi için yeniden vize başvurusu yapmanız gerekir. Yeniden vize başvurusu ile ülkeye giriş yapılabilir.  Her 25 günlük kalış süresi sonunda işlemler aynı şekilde yinelenmelidir.

  Tekli giriş yerine çoklu giriş ile Vietnam vizesi almak da mümkündür. Fakat çoklu giriş olsa da yine vize için kalış süresi 25 gün olacaktır. Bu vizenin ücreti ise 120 dolar olarak belirlenmiştir. Havalimanında bastırma ücreti olarak da 50 dolar talep edilmektedir. Bu ücretler ülke durumuna göre değişiklik gösterebilir.

Havalimanında Vietnam Vizesi Almak Riskli Mi ?

Hayır değil. Vizenizi havalimanında gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Çünkü siz havalimanında hali hazırda onaylanmış bir vizenizi pasaportunuza işletiyorsunuz, yeni bir vize başvurusu yapmıyorsunuz. Bu nedenden dolayı herhangi bir sorun yaşama riskiniz yok.