Bilecik'in Osmangazi Mahallesi’nde, villaların kenarında patlıcan ve biber közlemek isteyen vatandaş yangına neden oldu. Çıkan yangın çalılık ve makilik alanda etkili olurken, ekiplerin büyük gayretiyle villalara ve ormanlık alana sıçramadan söndürüldü. Ekipler yangını söndürürken, vatandaş patlıcan közlemeye devam etti.

Osmangazi Mahallesi’nde, kış hazırlığı olarak patlıcan ve biber közlemek isteyen 82 yaşındaki Sabri Söğütlüoğlu’nun yaktığı ateşten sıçrayan kıvılcımın kuru otları tutuşturması sonucu yangın çıktı. Yangını önce kendi imkanları ile söndürmek isteyen Söğütlüoğlu, başaramayınca itfaiyeyi aradı. Bu sırada kuru otlar ve makilik alan yanmaya başladı.

Olay yerine ilk gelen Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ederken daha sonra Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de geldi. Yangının yolu geçip ormana ve alt kısımda bulunan villalara sıçramasından endişe eden ekipler canla başla çalışarak yangını söndürdüler.

Ekipler yangını söndürürken Sabri Söğütlüoğlu biberleri közlemeye devam etti. Bu sırada alevleri gören ve istirahatte olan itfaiye elemanları da gelerek arkadaşlarına yardımcı oldular. Çıkan yangında yaklaşık 5 dönüm otluk ve makilik alan yandı.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kız hazırlığı için aynı yerde patlıcan közlemek istediğini söyleyen Sabri Söğütlüoğlu, yangının nasıl çıktığını, söndürmek için neler yaptığını anlattı. Söğütlüoğlu, yangından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.