Silivri halk pazarında çıkan kavgada, pazarcılar zabıta memurlarına sopalarla saldırdı. Yaralanan 3 zabıta memuru hastaneye kaldırıldı.

İddiaya göre, pazartesi günleri kurulan halk pazarında, pazarcıların nizama aykırı tezgah açtığı ve tartıda hile yaptıkları yönünde şikayetler üzerine zabıta ekipleri harekete geçti. Pazara gelen zabıta memurları, pazarcıları uyardı. Bunun üzerine taraflar arasında sözlü tartışma çıktı. Kavganın büyümesi üzerine yaklaşık 10 pazarcı, zabıta memurlarına sopalarla saldırdı. Pazarcılar tarafından darp edilen Oğuz Komaz ve Fatih Dorukoğlu isimli zabıta memurları yaralandı. Yaralı memurlar, arkadaşlarının yardımıyla Silivri Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayı öğrenen Zabıta Müdürü Selçuk Efe, hastanedeki personelinin durumu hakkında bilgi aldıktan sonra Silivri Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu. Darp haberini alan Silivri Belediyesi’ndeki zabıta memurları da hastaneye gelerek arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Çıkan kavga ile ilgili olarak görgü şahitlerinden bilgi almak için tekrar pazar yerine giden zabıta memurlarından Kadir Temel de pazarcılar tarafından darp edildi. Kafasına aldığı darbeyle bayılan zabıta memuru Temel, arkadaşlarının yardımıyla Silivri Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Zabıta görevlilerini darp eden Y.O ile M.B. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. İlçe dışında olan Belediye Başkanı Özcan Işıklar da Silivri’ye döndüğünde hastaneye gelerek zabıta memurlarının durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Olayla ilgili incelemenin sürdüğü belirtildi.