Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay Mahallesi’nde pazarcıların kavgasında silahlar konuştu. Çıkan çatışmada bir kişi silahla, 3 kişi de darp edilerek yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, kapalı pazar yerinde sabah tezgah açan bazı pazarcılar arasında husumet yüzünden çıkan tartışma bir anda büyüdü. Silahların çekildiği çatışmada 1 kişi ayağından yaralanırken, 3 kişi de darp edilerek yaralandı. Yaralılar özel hastane ile Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Polisin anında müdahalesi çatışmanın büyümesini engelledi. Pazara alışverişe gelen vatandaşlar ve çevre sakinleri büyük panik yaşadı. Pazarın ortasında böyle bir kavga olmaması gerektiğini belirten vatandaşlar, insanların yoğun bulunduğu yerde böyle silahlı çatışmanın ölümle sonuçlanabileceğine dikkat çekti. Polisin olayla ilgili incelemesi sürerken, bölgeye çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Ekipler, pazar yerinde yeni bir gerginlik yaşanmaması için kordon oluşturdu.
Belediye Başkanı Kamil Saka da kapalı pazar yerine gelerek pazarcılarla görüştü. Aralarında husumet bulunan iki pazarcı grubunun karşılaşması üzerine olayların yaşandığı ifade edildi.
(İHA)