Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde pazarcı esnafını hedef seçen kalpazan, daha önce dolandırılan esnaf tarafından tanınınca Gazipaşa’da kurulan Cuma Pazarı'nda yakayı ele verdi.

Olay dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Anamur ve Gazipaşa Pazarlarında peynircilik yapan Hasan Işık, birkaç hafta önce kendisini Anamur’daki pazarda sahte 200 TL vererek dolandıran zanlıyı gördü. Bir süre zanlıyı takip eden Işık, şahsın kuytu bölgelere çekilerek cebinden yüklü miktarda para çıkarıp bunları ayırdığını ve farklı bir cebine koyduğunu gördü. Şüpheli davranışlar sergileyen zanlının esnaftan alışveriş yaptığını gören Işık, durumu belediye zabıtasına söyledi. Zabıtanın pazar yerine polisi çağırmasıyla çok sayıda esnafı dolandıran zanlı yakayı ele verdi. Pazar yeri girişinde bulunan zabıta odasına alınan zanlının cebinden çok sayıda sahte para çıktı.

Sahte 200 TL’lik banknotlarla pazarda alışveriş yapan zanlının alışveriş yaptığı esnaf tedirgin oldu. Zabıta odasının önünde toplanan esnaf, mor ışıkla cebindeki parayı kontrol etmeye başladı. Kontrol edenler arasında bir kişinin cebindeki 200 TL de sahte çıktı. Zabıta odasında yapılan incelemenin ardından polis zanlıyı gözaltına aldı.

Anamur’da pazarda kendisini dolandıran şahsı Gazipaşa’da görünce şahsı ihbar ederek yakalanmasını sağlayan Hasan Işık, “Anamur Pazarı'nda 10 kilogram peynir alan bu şahıs bana 200 TL vermişti. Aldığı peynir 100 lira tuttu. Üzerini verdim paranın. Daha sonra bu parayı başka bir yere verdim. Baktılar ki para sahte. Bunun üzerine parayı yırttılar. Ben beynimden vurulmuşa döndüm. Bugün baktım aynı adam burada da geziyor. Bunun üzerine durumu zabıtaya bildirdim. Adamı takip ettim. Kenara çekilip cebinden çıkardığı paraları ayırıyordu. Polis gelince yakaladı bu adamı. Kendisinden davacıyım. Şikayetçi olmak için karakola gidiyorum” dedi.

Pazarda kuru yemiş satan esnaf Hasan Güzel ise aynı kişinin kendisini geçen hafta dolandırdığını belirterek, “Bana geldi, yer fıstığı aldı. Aldığı fıstık 30 lira tuttu. Bana 200 lira verdi. Aldığı fıstığın parasını keserek üzerini verdim. Paranın sahte olduğunu akşam saatlerinde gittiğim bankadan öğrendim. Parayı delerek bana verdiler. Birkaç haftadır kendisini bu pazarda görüyorum. Başka esnafları da dolandırdı” diye konuştu.

Bir diğer pazar esnafı Yaşar Aman da kendisini geçen hafta sahte para ile dolandırdıklarını ancak kendisini dolandıran kişinin yakalanan şahıs olmadığını söyledi. Kendisine de 200 TL verildiğini belirten Aman, başka kalpazanların da pazarda olduğunu dile getirdi.

Pazarcı esnafı Mustafa Tok ise pazar yerinde sahte para ile ilgili önlem alınmasını istedi.

Öte yandan gözaltına alınan zanlının kimliği belirlendi. Üzerinden 6 adet sahte 100 TL çıkan 59 yaşındaki M.P. hakkında 6 kişi şikayetçi oldu. Zanlı bugün adliyeye sevk edilecek.