Bursa’da bir iş yerinden el çabukluğuyla para çalan peçeli kadın, güvenlik kameralarına yakalandı.
Edinilen bilgiye göre; olay İnegöl ilçesi Ahmet Akyollu Caddesi Sani Konukoğlu Cami yanındaki telefoncuda meydana geldi. Peçeli bir kadın, iş yerinde çalışan Mustafa B.’den kulaklık istedi. 4 yaşlarındaki çocuğunu da yanında getiren peçeli kadın, aldığı kulaklık için iş yeri çalışanına 200 lira verdi. İş yeri çalışan Mustafa B., kulaklıkların ücretini alarak para üstünü kadına verdi. Bu sırada peçeli kadın, kulaklıkları almaktan vazgeçerek parasını geri istedi. Kulaklığı ve aldığı para üstünü iade ettiği sırada, 100 lirayı el çabukluğu ile çalan peçeli kadın, 200 lirayı da alıp iş yerinden ayrıldı.

BİR KAÇ DAKİKA İÇİNDE FARK ETTİ
Durumdan şüphelenerek kasadaki paraları sayan iş yeri çalışanı Mustafa B., kasadan 100 liranın eksik olduğunu fark etti. Genç adam, güvenlik kamera görüntülerini izleyince peçeli bir kadının 100 lirayı çaldığını fark ederek, emniyet ekiplerine haber verdi.
Olayı anlatan Mustafa B., peçeli kadının çocuğu ile birlikte gelerek kulaklık istediğini belirterek, “Kulaklığı verdim, bana 200 lira verdi. Para üstünü verdim. Hemen sonrasında ise kulaklığı almaktan vazgeçti ve parasını geri istedi. Ben de 200 lirayı verdim. El çabukluğu ile para üstünden 100 lira almış, fark edemedim. Emniyete bildirdim. Gerekenin yapılmasını bekliyoruz” dedi.
Polis ekipleri peçeli tırnakçıyı yakalamak için soruşturma başlatırken, esnafı benzer olaylara karşı uyardı.
(İHA)