İstanbul Pendik’te, piyasaya sahte para sürdüğü iddia edilen bir çeteye yönelik olarak operasyon düzenlendi. Operasyonda 6 kişi gözaltına alınırken, yaklaşık 138 bin TL değerinde sahte para ve sahte para yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Pendik’te bulunan A.S.’ye ait bir sahte para imalathanesine operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alınırken, polis ekipleri tarafından imalathanede yapılan aramalarda 137 bin 900 TL değerinde 2 bin 789 adet 20 TL, bin 19 tabaka halinde kesimi yapılmamış, her tabakada 4 adet olmak üzere toplam 4 bin 76 adet 20 TL, 2 tabaka halinde kesimi yapılmamış, her tabakada 3 adet olmak üzere toplam 6 adet 100 TL, sahte para yapımında kullanılan boya, kimyasallar ve folyo, 5 adet mürekkep, 5 adet yazıcı-tarayıcı, 1 adet PVC kaplama makinesi, 1 adet kartuş, 1 adet mor ışık, 4 adet tanzim edilmemiş erkek ve bayan nüfus cüzdanı, 1 adet sürücü belgesi, 1 adet dizüstü bilgisayar ve 2 adet taşınabilir bellek ele geçirildi.

Zanlıların sahte paraları Osmaniye ve Mersin’de piyasaya sürdükleri öğrenilirken, gözaltına alınan 6 kişi, “Sahte para basmak, piyasaya sürmek, resmi belgede sahtecilik, başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması” suçlarından adliyeye sevk edilirken, şahıslardan 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi, 2 kişi ise serbest bırakıldı.