Konya’nın Beyşehir ilçesinde yakıt almak için bir petrol istasyonuna girmek isteyen kapalı kasa kamyonet, istasyon içerisinde devrilerek yan yattı. Aracın sürücüsü ile içerisinde yolcu olarak bulunan kişi kazayı yara almadan atlatırken, aracın istasyondaki pompalara çarpmadan yaklaşık 2 metre mesafede devrilmesi olası bir facianın önüne geçti.

Kaza, Beyşehir Konya Karayolu’nun 1. kilometresinde bulunan bir petrol istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yakup S. (28) idaresindeki 42 DRK 14 plakalı hırdavat ve nalburiye malzemeleri taşıyan kapalı kasalı kamyonet, şehir merkezinden yakıt almak üzere Konya yolu üzerinde bulunan bir petrol istasyonuna giriş yapmak istedi. Bu esnada yağış nedeniyle oluşan kaygan zeminde kontrolden çıkan kamyonet devrilerek pompaların yakınında yan yattı. Kazayı aracın sürücüsü ve içerisindeki 1 yolcu yara almadan atlattı. Aracın istasyondaki yakıt pompalarına çarpmadan birkaç metre mesafede devrilerek yan yatması olası bir facianın da önüne geçmiş oldu. Kaza esnasında içeride bulunan petrol istasyonu çalışanları koşarak araç içerisindekilere yardım etti. Kaza anı petrol istasyonunun güvenlik kamerasına yansırken, petrol istasyonu müdürü Ramazan Akbıyık, üst katta bulunduğu için kazayı görmediğini ancak gürültüsünü duyunca yardım için aşağıya indiğini belirterek, “Kaza, yakıt almak için istasyonumuza giren aracın zeminin ıslak olması sonucu meydana geliyor. Kamyonet, virajı alamayınca yana yatıyor. Bu tip kazalar maalesef çok sık yaşanıyor bu bölgede. 2-3 gün önce de istasyonumuzun karşı şeridinde bir araç virajı alamadı kaza yaptı. O yüzden, burada bir kavşak çalışması yapılması ya da buraya trafik lambası konulması çok elzem olarak gözüküyor” dedi.

Kazayı yara almadan atlatan kamyonet içerisindeki yolcu da, yakıt almak için yolun sağındaki petrol istasyonuna girmek istediklerini ancak dönüş esnasında aracın yalpalayarak yan yattığını anlatarak, “Aracımız yavaştı, süratli olsa daha kötü olurdu. Burası çok virajlı ve bir petrolün olduğu bile belli değil. Kazayı çok şükür yara almadan atlattık” diye konuştu.

Kazada devrilerek yan yatan araç daha sonra çekici yardımıyla kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.