Mersin’de bir petrol istasyonunda meydana gelen silahlı soygunun zanlısı 3 kişi, polis tarafından yakalandı. Soygun anı ise iş yerinin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre; 9 Aralık günü sabaha karşı, Mezitli ilçesi Merkez Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunan bir petrol istasyonuna gelen maskeli ve silahlı 3 kişi, iş yeri çalışanı İ.İ.’yi etkisiz hale getirdikten sonra cep telefonu ve iş yerinde bulunan 3 bin lira parayı alarak kaçtı. Soygunun ardından olayla ilgili çalışma başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri, iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Polis, kamera görüntülerinden tespit ettiği F.D., E.E. ve S.E. adlı zanlıları, gasp ettikleri cep telefonu ve 2 bin 825 lira ile birlikte yakaladı. Gözaltına alınan zanlıların, olayda kullandıkları motosikletin ise çalıntı olduğu ve zanlılar tarafından soygun sonrası satıldığı anlaşıldı.
’Yağma’ suçundan haklarında işlem yapılan 3 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü’nden işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Zanlılardan biri, adliyeye çıkarıldığı sırada kendisini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdi.

SOYGUN ANI KAMERADA
Öte yandan, zanlıların petrol istasyonunda gerçekleştirdikleri soygun ise, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Kamera görüntülerine göre, 3 kişi olduğu bildirilen zanlılardan elinde silah ve bıçak olan ikisi, yüzleri maskeli halde iş yerine giriyor. İş yeri çalışanına silah doğrultan zanlılar, yere yatırıp etkisiz hale getirdikten sonra bir odaya kapatıyor. Zanlılar, güvenlik kamerasının yönünü de değiştirdikten sonra soygunu gerçekleştirip olay yerinden kaçıyor.
(İHA)