Bursa’da iftar öncesi pide kuyruğunda bekleyen vatandaşları sıkıştırıp paralarını çaldığı öne sürülen 2'si kardeş 3 kişi polis tarafından yakalandı. Zanlıların, pide kuyruğuna girip vatandaşların arasına karışması ve soğukkanlı hareketleri güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yıldırım ilçesi Eğitim Mahallesi’nde meydana geldi. Akşam saatlerinde iş yerinden çıkan A.A., pide almak için kuyruğa girdi. A.A.’nın ardından fırına giren M.T. (41) isimli bir kişi, kardeşi olan H.T. (35) ile birlikte sıradaki yoğunluğu fırsat bilerek şahsı sıkıştırdı. Bu sırada A.A.'nın arka cebinde bulunan 9 bin 200 TL'sini çalan şahıslar, fırının önünde gözcülük yapan M.K. (36) ile birlikte olay yerinden uzaklaştı.

Bir süre sonra arka cebine koyduğu 9 bin 200 TL'sinin olmadığını fark eden A.A., durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, şahsın ifadesini alarak, fırının güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şahısların kimliklerini tespit ederek, çalışma başlattı. Şahıslar, bir gün sonra Yıldırım ilçesindeki bir özel hastanenin önünde park halinde bekleyen araçta yakalanarak, gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar, yankesicilik ve dolandırıcılık suçundan adliye sevk edildi. Daha önce yankesicilik suçundan M.T.'nin 40, M.K.'nin 36 ve H.T.'nin ise 4 kaydı bulunduğu öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen şüpheliler M.T. tutuklanırken, diğer 2 zanlı ise serbest bırakıldı.