Samsun'da meydana gelen yağışlardan dolayı Kürtün Irmağı’nın suyu aniden yükselince ırmak kenarında piknik yapan 2 kişi canını zor kurtarırken, araç sulara kapıldı.

Olay, Atakum ilçesi Sarışık köyü Adalar mevkisinde bulunan Kürtün Irmağı üzerinde dün akşam 19.00 saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Murat Kör (37), oğlu Emre Kör (11) ile birlikte 55 M 586 plakalı araçla Kürtün Irmağı kenarına piknik yapmaya gitti. Piknik yaptıkları sırasında Kavak ilçesindeki yağışlardan dolayı Kürtün Irmağı aniden 1.5 metre yükseldi. Irmak suyunun yükselmesiyle sel meydana geldi. Irmak kenarında piknik yapmakta olan baba-oğul suyun yükseldiğini görünce kaçmaya başladı. Çalıların arasından otomobili bırakıp kaçan baba-oğul canını zor kurtarırken, otomobil ise bir süre sürüklendikten sonra su bendine takıldı. Olayı gören vatandaşlar durumu 156 Jandarma İmdat hattına bildirdi. Olay yerine gelen jandarma, Murat Kör ve oğlu Emre Kör’e yardım ederek evlerine gitmesini sağladı. Suların şiddetli akması ve havanın kararması nedeniyle araç kurtarılamadı.

Murat Kör, aracın mahsur kaldığı yerden çıkarılması için yetkililerden yardım isteyerek, “Aracın bulunduğu yere yol yok. Çekici ile kurtarılamıyor. Kurtarılması için iş makinesi gerekli. Valiliğimiz ve belediyelerimizden yardım bekliyoruz” dedi.