Bahçelievler’de sahibi tarafından gezinti için parka çıkartılan süs köpeği, Pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğradı. Sahibi, ağır yaralanan köpeğini suni teneffüs yaparak kurtarmaya çalıştı.
Olay, Yenibosna Yıldırım Beyazıt Caddesi üzerinde yer alan bir parkta öğlen saatlerinde meydana geldi. Sahibi tarafından gezintiye çıkarılan Pitbull cinsi köpek, aynı parka gezinti için çıkarılar bir süs köpeğine saldırdı. Pitbull’un boğazından ısıran ve uzun süre bırakmadı süs köpeği, sahibi ve çevredeki vatandaşların müdahalesiyle güçlükle kurtarıldı.

KÖPEĞİNİ KURTARMAK İÇİN SUNİ TENEFÜS YAPTI
Saldırının ardından ağır yaralanan süs köpeğine ilk müdahaleyi önce sahibi ardından çevredekiler yaptı. Sahibi, nabzı atan ancak nefes almakta güçlük çeken köpeğine suni teneffüs yaparak kurtarmaya çalıştı. Çevrede toplananlar ise baygın haldeki köpeği su dökerek ayıltmaya çalıştı. İstenen yardımın gelmemesi üzerine köpeğini kucağına alan şahıs, yoldan çevirdiği bir taksiyle veterinere gitti.

PİTBULL SAHİBİNE TEPKİ
Saldırının ardından çevrede toplanan vatandaşlar, olayı uzaktan izleyen Pitbull köpeğinin sahibine tepki gösterdi. Köpeğin sahibi kadın, “Köpeğim belki yaşıyordur. Ne olur hastaneye götürün. Abla ben gelemiyorum ne olur sen onlarla git. Zeytinimi orada bırakma” diyerek feryat etti.
Öte yandan, iki kişinin yaşananları ellerindeki dondurmaları yiyerek izlemesi ise dikkat çekti.
(İHA)