Kars’ta piyasaya sahte para sürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’ü tutuklandı. Şahısların sahte paraları farklı alışveriş merkezlerinde bozduracakları ve büyükbaş hayvan almak suretiyle piyasaya sürecekleri tespit edildi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, il merkezi ve ilçelerinde piyasaya sahte 200 TL’lik banknotlar sürüleceği bilgisi üzerine geniş çaplı çalışma başlattı. Kimlikleri tespit edilen 5 kişinin il dışından temas kurdukları kişilerden 10 bin karşılığında sahte 200 TL’lik banknotlar halinde toplamda 60 bin TL’lik sahte para temin ettikleri ve bu sahte paraları farklı alışveriş merkezlerinde bozdurmak ve büyükbaş hayvan almak suretiyle piyasaya sürecekleri tespit edildi.

Bunun üzerine harekete geçen KOM ekipleri, şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Operasyonda şüpheli 5 kişi sahte 200 TL’lik banknotları piyasaya sürecekleri esnada suçüstü yakalandı.

Yakalanan şüphelilerin üzeri, işyerleri ve ikametgahlarında yapılan aramada toplam 21 bin lira tutarında 105 adet sahte 200 TL’lik banknot ele geçirildi.

SAHTE PARAYLA BÜYÜKBAŞ HAYVAN ALDIKLARI BELİRLENDİ

Konuyla ilgili KOM ekiplerince yapılan detaylı araştırmada, şüphelilerin 12 bin lira sahte para ile il dışından büyükbaş hayvan aldıkları anlaşıldı. Araştırmalar neticesinde hayvanlar sahibine teslim edilirken, geriye kalan 27 bin liralık banknotların ise şüpheliler tarafından imha edildiği ortaya çıktı.

Piyasa sahte para süren ve KOM ekiplerince suçüstü yakalanan şüpheli 5 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 5 kişiden 4’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüpheli 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

(Işık Çapanoğlu/İHA)