Şırnak’ın Silopi ilçesinde, termik santralde çalışırken 25 Ağustos’ta PKK’lılar tarafından kaçırılan 3 Çinli mühendis, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şubesi heyeti tarafından teslim alındı.
HDP Van Milletvekili Nazmi Gür’ün girişimleriyle devreye giren İHD Şırnak Şubesi Başkanı Emirhan Uysal, Şırnak Belediyesi Başkan Vekili Hasan Uğur, DBP İl Başkan Yardımcısı Berivan Kayaş ve KESK yöneticileri PKK’lılar tarafından Silopi’de kaçırılan Çinli mühendisler Xiong Jie, Jian Yun ve Zhang Li Gan Cudi dağında teslim aldı.
İHD Şırnak Şubesi Başkanı Emirhan Uysal, "Umuyoruz ki ekolojiye verilen tahribatlar son bulur. Bir an önce ortadoğudaki kan ve Kobani’deki katliam girişimleri son bulur" diye konuştu.

VALİ KAÇIRILAN ÇİNLİLERİ BÜYÜKELÇİ İLE GÖRÜŞTÜRDÜ
3 Çinli mühendisle makamında görüşen Şırnak Valisi Hasan İpek, "25 Ağustos tarihinde Ceytaş’tan kaçırılan 3 Çinli arkadaşımız bugün Şırnak İnsan Hakları Derneği Başkanı Emirhan Uysal ve HDP Van Milletvekili Nazmi Gür’ün yoğun gayretleriyle Şırnak’a gelmiş durumdalar. Ben kendilerini öncelikle hoş geldiniz diyorum. Bu tür olayların can kaybı olmadan atlatılmasından dolayı gerçekten mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Çin Büyükelçimiz de buraya gelmişti. Mister Yu, Çinlilerin durumunu çok merak ediyor. İstanbul’da akrabaları varmış. Onlar da bekliyorlar" şeklinde konuştu.
Çinlileri Çin Büyükelçisi ile telefonda görüştüren Şırnak Valisi Hasan İpek, "Büyükelçi öncelikle teşekkür etti. Kaçırılan Çinlilerin ailelerinin İstanbul’da beklediklerini söyledi. Kaçırılan Çinlilerin ailesi kaçırılanlarla konuşmak istediklerini ifade etti. Çin Büyükelçisi, Şırnak İnsan Hakları Derneği ve Şırnak Valiliği’ne teşekkür etti" ifadelerini kullandı.
(İHA)