Taksim Dayanışması üyeleri, Gezi Parkı olaylarında yaralanan Berkin Elvan için İstanbul Adliyesi önünde eylem yapmak istedi. Grubun toplanmasına izin vermeyen polis ile eylemciler arasında arbede yaşanırken, polis gruba tazyikli su ile müdahale etti.

Taksim Dayanışması, "Berkin Elvan için adalet istiyoruz" sloganıyla Çağlayan Adliyesi önünde toplanma çağrısı yaptı. Saat 13.30 sıralarında adliye önünde toplanmaya başlayan eylemciler, polis engeli ile karşılaştı. Eylemcilere adliye önünde eylem yapamayacaklarını söyleyen polis, grubun dağılmasını istedi. Eylem yapmakta direnen grup ile polis arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından polis, TOMA aracı ile göstericilere tazyikli su ile müdahale etti. Yaşanan kovalamaca sırasında bazı göstericiler gözaltına alındı. Bu sırada ayağının kırıldığı iddia edilen bir gösterici, arkadaşları tarafından taşınarak adliye önünden uzaklaştırıldı.

Çağlayan ara sokaklarına dağılan göstericiler, zaman zaman polise taş atarak eylemlerini sürdürdü. Çağlayan çevresindeki gerginlik devam ediyor.