Osmaniye Karaçay Mahallesi Güney Çevre Yolu'nda zırhlı polis aracının geçişi sırasında şiddetli iki patlama meydana geldi. Patlama sesi, vatandaşlarda korku ve paniğe neden oldu. Patlamanın nedeninin Çevre Yolu'nda seyir halindeki Zırhlı polis aracına saldırı girişimi olabileceği ihbarı üzerine polis ve jandarma ekipleri alarma geçti. Olayda ölen ve yaralanan olmadı.

İsmet Avşar isimli bir vatandaş, Güney Çevre Yolu'ndan bölge trafik yönüne otomobiliyle seyir halinde iken karşı yönden gelen zırhlı polis otosuna yönelik Amanos Dağları eteklerinden ateş açıldığı iddiasıyla polise ihbarda bulundu.

İhbar üzerine bölgeye Terörle Mücadele, Asayiş ve Özel Harekat Polisi ile jandarma ekipleri sevk edildi. Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı'ndan Kobra Zırhlı ve sinyal kesici jammer aracı istendi.

Çevredeki vatandaşların alev topunun bir evin bahçesine düştüğünü söylenmesi üzerine çevre yolunun alt kısmında bulunan portakal bahçelerinde arama yapıldı.

Osmaniye İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Olayın görgü tanığı İsmet Avşar, ''Arabamla çevre yolundan bölge trafik istikametine gidiyordum. Dağdan önce bir ateş yandı. Arkasından bir patlama geldi. Alev topu o anda karşı yönden gelen zırhlı polis aracının 10 metre kadar arkasına düştü. Işık dağ tarafından yandı ve arkasından patlama sesi duyuldu. Patlama sesi oldukça şiddetliydi. Aracın arkasından ateş edilir mi diye kaygıya kapıldım. Ben hemen 155'i arayarak haber ettim'' dedi.

Bölgede geniş arama yapan polis ekipleri herhangi bir bulguya rastlamadı.