İzmir’in Konak ilçesinde, uyuşturucu satışı yapılan evin etrafında önlem alırken şüphelilerden biri ’polis geldi atın’ diye bağırınca eve bakın yapan polis, 2 şahsı uyuşturucu maddeleri tuvalete atarak imha etmeye çalışırken yakaladı.
Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz Salı günü, Konak ilçesi Çimentepe Mahallesi’nde yapmış oldukları çalışmalar esnasında, tedirgin bir vaziyette çevresini gözetleyerek sokak içerisinde ilerleyen bir şahısı durdurdu. Yapılan kontrollerde, şahsın S.D. (35) olduğu, şahsın polis ekiplerini gördüğünde yere attığı kağıt parçası içerisinde esrar maddesi olduğu tespit edildi. Şahıs sözlü ifadesinde uyuşturucu maddeleri Konak ilçesi Çimentepe Mahallesi’nde bulunan bir adreste, Adanalı R. lakaplı bir şahıstan içmek için aldığını söylemesi üzerine narkotik ekipleri, yapılan istihbari çalışmalar ve saha çalışmaları neticesinde söz konusu adreste R.K.(62) isimli şahsın ikamet ettiği tespit etti.

’POLİS GELDİ ATIN’
Belirlenen adres ve civarlarında gerekli güvenlik tedbirlerini alan narkotik ekipleri, arama yapmak için çalışmalara başladıkları esnada ikamet önünde bekleyen E.P.(27) isimli şahıs ikamete doğru ’Polis geldi atın’ şeklinde bağırmasıyla ikamette bulunabilecek suç unsurlarının yok edilebileceği düşünülerek narkotik ekipleri hızla eve girdi. Evde bulunan R.K. isimli şahın elindeki poşetleri tuvalete atmaya çalışırken, Ü.K.(61) ise binadan çıkmak isterken polis ekiplerince yakalandı.
Adli makamlardan alınan arama kararın ardından evde yapılan aramada; R.K. isimli şahsın tuvalete atmak istediği poşetler içerisinde; 1 adet düğümlenmiş vaziyetteki şeffaf poşette bonzai (sentetik kannabinoid) maddesi, 20 adet şeffaf poşet içerisinde çizgili defter kağıdına sarılı satışa hazır hale getirilmiş esrar maddesi, şeffaf poşetler içerisinde esrar maddesi, mutfak tezgahı üzerinde uyuşturucu maddeleri meşelemeye yarayan ve ele geçirilen 20 adet meşe halindeki uyuşturucu maddelerin sarılı olduğu kağıtlarla aynı özelliklere sahip 1 adet çeşitli yaprakları yırtılmış çizgili defter, şeffaf poşet içerisinde 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya takılı vaziyetteki şarjöre basılı halde 9 adet fişek ile aynı tabancaya ait içerisine 6 adet fişek basılı 1 adet yedek şarjör ve yeşil renkli kutu içerisinde aynı özelliklere sahip 15 adet fişek, ikametin yatak odasında battaniyeye sarılı vaziyette 1 adet siyah renkli pompalı tüfek ve beyaz naylon poşet içerisinde pompalı tüfeğe ait farklı renk ve modellerde 8 adet fişek, kapı önünde erketelik yapan ve görevliler muhafaza altına alınan E.P. (27) isimli şahısın yapılan üst aramasında ise 5 adet meşe şeklinde esrar maddesi olmak üzere 10 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 100 gram esrar maddesi, 1 adet ruhsatsız tabanca çeşitli kalibrelerde olmak üzere 38 adet fişek ve 1 adet yedek şarjör ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

TORBACILARA GEÇİT YOK
Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, elde edilen bilgiler doğrultusunda sokak satıcısı diye tabir edilen torbacılara yönelik yapılan bir başka çalışmada ise; 600 gram esrar maddesi, 200 adet ecstasy hapları parça parça piyasaya sürmek isteyen M.T.(24), V.S.(34), Ş.E.34) ve T.Ö.(34) isimli şahısları gözaltına aldı. Her iki olay ile ilgili gerekli işlemlerin Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütüldüğü şüphelilerin gerekli işlemler tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecekleri belirtildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve suç organizasyonlar ile torbacıların tespit edilerek yakalanmasına ve uyuşturucu madde arzının önlenmesine yönelik çalışmaları kararlılıkla artarak devam ettireceklerini belirtti.
(İHA)